Το Βήμα του ΑσθενήΓενικές ΣυζητήσειςΠροσωπική Ιστορία

Μεγαλώνω...

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 11794 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

ελπίδα βεριτά
Μέλος

Εγγραφή: 2/11/2015
Δημοσιεύσεις: 19

Δημοσίευση: 21 Σεπτεμβρίου 2016

Αφορά: Χρόνιος Πόνος, Διπολική Διαταραχή

Η θεραπεία είναι τρομακτική όταν δεν γνωρίζεις ποιος είσαι χωρίς τη θλίψη σου. Σε κάνει να αναρωτιέσαι πώς θα μπορούσε κάποιος να σε αγαπήσει τη στιγμή που δεν είσαι σίγουρος αν εσύ αγαπάς τον ίδιο σου τον εαυτό. Σε κάνει να αισθάνεσαι αβεβαιότητα, γιατί το μέλλον είναι άγνωστο όταν κυνηγάς την ευτυχία. Θέλεις απελπισμένα να φτάσεις σε αυτήν, όμως ο δρόμος είναι μακρύς και τα εμπόδια γίνονται φαντάσματα.. ακόμη κι όταν τα προσπερνάς, φοβάσαι πως βρίσκονται κάπου πίσω σου και σε ακολουθούν τα βράδια. Αλλά κάποτε το νιώθεις, ήρθε η στιγμή. Ήρθε και για μένα αυτή η στιγμή.

Ξέρεις, ακόμη κι αν το ένιωσα, κάπου το έχασα για λίγο. Ίσως γιατί έπρεπε να περάσω πάνω από ένα πελώριο τοίχος, χτισμένο από λάθη, αποτυχίες, δάκρια, ανασφάλειες και φόβους. Ίσως γιατί είχα πλέον πιστέψει πως μόνο η θλίψη και η λύπηση για τον εαυτό μου είχαν εξασφαλίσει μια σίγουρη θέση δίπλα μου. Πράγματι, έτσι ήτανε για χρόνια. Δεν μου ήταν δύσκολο να τις αφήσω πίσω και να τις κρατήσω στο παρελθόν. Εκείνο που φαντάζει αδύνατο κάποιες στιγμές, είναι το να προχωρήσω μπροστά. Φαντάζει αδύνατο, γιατί όσο κι αν το θέλουμε, όταν αποφασίζουμε να κάνουμε μια καινούρια αρχή τα πράγματα ποτέ δε μένουν ίδια. Παλεύουμε να τα κρατήσουμε όλα στη θέση τους όμως εκείνα αλλάζουν. Και όταν όλα αλλάζουν, αυτό μας πονάει. Μεγαλώνω, σκέφτηκα.

Η διαταραχή μου έχει μια σταθερή θέση στην καθημερινότητά μου. Είχε πάντοτε μια σταθερή θέση. Κάποτε ήταν ισχυρή. Ήταν τόσο δυνατή, η στάση της τόσο επιβλητική και το βλέμμα της καρφωμένο πάνω μου. Πώς θα μπορούσα να αντισταθώ? Όμως τώρα μεγαλώνω. Ωριμάζω. Έχω αρχίσει να αισθάνομαι τη διαφορά ανάμεσα στο σεβασμό και τη λύπηση. Και έχω αρχίσει να επιλέγω το σεβασμό και να πιστεύω πως τον αξίζω. Δεν με πειράζει πια που έχω διπολική διαταραχή ούτε με πειράζει που έχω διαταραχή προσωπικότητας. Σχεδόν όλη μου τη ζωή, προσδιορίζω τον εαυτό μου μέσα από εκείνες. Αλλά όσο μεγαλώνω, μαθαίνω πως η μεγαλύτερη δυσκολία μου προερχόταν από το γεγονός ότι δεν τις αποδεχόμουν. Προερχόταν από το γεγονός ότι ξεχνούσα πως κάπου πίσω από όλα εκείνα τα εμπόδια υπάρχει κάτι καλύτερο, κάτι πιο δυνατό, κάτι αληθινό. Υπάρχω εγώ. Είμαι εγώ όταν κλαίω. Είμαι εγώ όταν γελάω. Είμαι εγώ όταν πονάω. Ξέρω ότι δε σου αρέσει να με βλέπεις να πονάω. Όμως μη φοβάσαι. Άσε με να είμαι θλιμμένη. Η θλίψη βρίσκει τον δικό της τρόπο να υποχωρεί στο τέλος. Γι’ αυτό μη φοβάσαι. Είμαι απλώς εγώ.

Ελπίδα Βεριτά

  • Απάντηση

Απαντήσεις

efi4
Μέλος

Εγγραφή: 7/3/2013
Δημοσιεύσεις: 268

#1 Δημοσίευση: 21 Σεπτεμβρίου 2016

Μεγαλώνουμε Ελπίδα. Μεγαλώνουμε παρέα. Ευτυχώς που μεγαλώνουμε! Κάθε μέρα μας δίνετε μία νέα ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουμε την ζωή μας.

Να αγαπήσουμε λίγο παραπάνω τον εαυτό μας, τα θέλω μας και τα πρέπει που μας καθηλώνουν σε μια στασιμότητα. Οι αλλαγές πονάνε και φοβίζουν αλλά είναι απαραίτητες. Μόνο έτσι εξελισσόμαστε, ότι συναίνει για τον καθένα αυτό.

Χάρηκα πολύ που έγραψες αυτό το θέμα και σου αφιερώνω ένα τραγουδάκι.
https://www.youtube.com/watch?v=OozskdYqGOc  • Απάντηση

ελπίδα βεριτά
Μέλος

Εγγραφή: 2/11/2015
Δημοσιεύσεις: 19

#2 Δημοσίευση: 21 Σεπτεμβρίου 2016

Αρχική δημοσίευση #1:
Μεγαλώνουμε Ελπίδα. Μεγαλώνουμε παρέα. Ευτυχώς που μεγαλώνουμε! Κάθε μέρα μας δίνετε μία νέα ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουμε την ζωή μας. Να αγαπήσουμε λίγο παραπάνω τον εαυτό μας, τα θέλω μας και τα πρέπει που μας καθηλώνουν σε μια στασιμότητα. Οι αλλαγές πονάνε και φοβίζουν αλλ...

Ευχαριστώ πολύ. Είναι αλήθεια ότι οι αλλαγές φοβίζουν. Αλλά είναι επίσης αλήθεια πως ο φόβος του να μείνουμε στάσιμοι είναι μεγαλύτερος από το φόβο της ίδιας της αλλαγής. Όσο δύσκολη κι αν μπορεί να είναι. Ευχαριστώ και πάλι!

  • Απάντηση

efi4
Μέλος

Εγγραφή: 7/3/2013
Δημοσιεύσεις: 268

#3 Δημοσίευση: 21 Σεπτεμβρίου 2016

Ελπιδάκι -αν μου επιτρέπεις να σε λέω έτσι-
Έχουμε όλο τον χρόνο μπροστά μας να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας. Να διορθώσουμε λάθη, να γελάσουμε δυνατά, να λέμε ‘Σ’ αγαπώ’ σε όποιον μας κάνει να αισθανόμαστε ωραία. Να νιώθουμε ανάλαφροι και να διεκδικούμε τα θέλω μας και να ζούμε χωρίς ενοχές.
Φιλάκια κούκλα.

  • Απάντηση

efi4
Μέλος

Εγγραφή: 7/3/2013
Δημοσιεύσεις: 268

#4 Δημοσίευση: 21 Σεπτεμβρίου 2016

Θέλω να σου αφιερώσω άλλο ένα τραγουδάκι...
https://www.youtube.com/watch?v=nQh0JMaVtxg  • Απάντηση

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1274

#5 Δημοσίευση: 22 Σεπτεμβρίου 2016

H ωριμότητα αγαπητή Ελπίδα αλλάζει τα πάντα. Αλλάζει την οπτική και την αντίληψη για την ασθένεια, την συμπεριφορά απέναντι στον εαυτό μας και τους άλλους. Είναι το καταλυτικό στοιχείο που μας βοηθά να καταλάβουμε ότι υπάρχουν και άλλοι δρόμοι, όσο και αν κάποιο πρόβλημα μας εμποδίζει να τους δούμε. Αυτή εξάλλου είναι η διαφορά και με την ανωριμότητα, το γεγονός ότι δεν μπορούμε να δούμε φως στο βάθος του τούνελ. Και δεν έχει να κάνει αυτό ούτε με την αισιοδοξία ούτε με την απαισιοδοξία. Περισσότερο με την θέληση για ζωή και όπως πολύ σωστά είπες με την αποδοχή του εγώ και των άλλων.

  • Απάντηση

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 918

#6 Δημοσίευση: 26 Σεπτεμβρίου 2016

Μεγαλώνοντας διδασκόμαστε για τα λάθη μας, ακούμε περισσότερο τον εαυτό μας αλλά και τους άλλους που σε κάθε περίπτωση αρκετοί από αυτούς είναι κοντά μας.

Ελπίδα, μεγαλώνοντας αυξάνει και το πεδίο επικοινωνίας καθώς δεν είμαστε μόνοι σε τούτη τη ζωή.

Νάσαι πάντα καλά και πάνω απ΄όλα ο εαυτός σου!

  • Απάντηση

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 955

#7 Δημοσίευση: 27 Σεπτεμβρίου 2016

Όλοι μεγαλώνουμε αγαπητή Ελπίδα και μαζί με εμάς αλλάζουν και οι σκέψεις, ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα.

Υπάρχει όμως κάτι που συμβαίνει πάντα: η κάθε αλλαγή φέρει μαζί της τα νέα ισχύοντα δεδομένα και την νέα οπτική.

Να χαίρεται κανείς όταν μεγαλώνει γιατί πάνω απ΄όλα μεταπλάθεται η αντιληπτική του δυνατότητα.

  • Απάντηση

χαρά
Μέλος

Εγγραφή: 10/1/2014
Δημοσιεύσεις: 288

#8 Δημοσίευση: 28 Σεπτεμβρίου 2016

Αρχική δημοσίευση #2:
Ευχαριστώ πολύ. Είναι αλήθεια ότι οι αλλαγές φοβίζουν. Αλλά είναι επίσης αλήθεια πως ο φόβος του να μείνουμε στάσιμοι είναι μεγαλύτερος από το φόβο της ίδιας της αλλαγής. Όσο δύσκολη κι αν μπορεί να είναι. Ευχαριστώ και πάλι!...

Όταν είσαι αποφασισμένος να αλλάξεις κάποια πράγματα στην ζωή σου, τότε ο κόσμος όλος καταρρέει σε μια στιγμή. Συντρίμμια παντού, θολούρα από την σκόνη. Υπάρχει ένα πυκνό κενό που όντως φοβίζει.
Όμως σε μία ανάσα γίνετε το θαύμα. Το Είναι μας γίνετε ποιο δυνατό και καθαρό. Ο κόσμος αλλάζει μορφή και σχήμα, αλλά η περιεκτικότητα και η ουσία της έχει νόημα. Τώρα πλέον ξέρεις. Μπορείς να κάνεις το δικό σου κόσμο, όπως εσύ θέλεις.
Ναι μεγαλώνουμε, αλλά η φθορά είναι στο φυσικό μας σώμα. Η ψυχή γίνεται ποιο λαμπερή, καθαρίζει, γίνετε λίγο ποιο ανάλαφρη.

Οπότε αγαπημένη παρέα κρατάτε ΔΥΝΑΤΑ.

  • Απάντηση

χαρά
Μέλος

Εγγραφή: 10/1/2014
Δημοσιεύσεις: 288

#9 Δημοσίευση: 9 Νοεμβρίου 2016

Σήμερα βάλανε στο iatronet αυτό το άρθρο και σε θυμήθηκα. Εύχομαι να είσαι καλά.

Διπολική διαταραχή: Πώς θα διατηρήσω τις σχέσεις μου
http://www.iatronet.gr/ygeia/psyxiki-ygeia/article/38380/dipoliki-diataraxi-pws-tha-diatirisw-tis-sxeseis-moy.html

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Έξι τροφές στο "μικροσκόπιο" για καρκίνο του μαστούΈξι τροφές στο "μικροσκόπιο" για καρκίνο του μαστού

Μία ενδιαφέρουσα διεθνής μελέτη, με ελληνική συμμετοχή, αποκαλύπτει όσα πρέπει να αποφεύγονται, για να επιτυγχάνεται πρόληψη της νόσου.... Περισσότερα »

Διαδικτυακός χάρτης απεικονίζει την εξάπλωση της επιδημίας του κοροναϊού σχεδόν σε πραγματικό χρόνοΔιαδικτυακός χάρτης απεικονίζει την εξάπλωση της επιδημίας του κοροναϊού σχεδόν σε πραγματικό χρόνο

Η ιστοσελίδα δείχνει στατιστικά στοιχεία για τους θανάτους και τα επιβεβαιωμένα περιστατικά του 2019-nCoV, σε παγκόσμιο χάρτη,... Περισσότερα »

Πώς θα προστατεύσετε το πάγκρεαςΠώς θα προστατεύσετε το πάγκρεας

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πόσο σημαντικό είναι για εμάς να διατηρούμε το πάγκρεας υγιές.... Περισσότερα »

7 καθημερινές συνήθειες που αυξάνουν τον κίνδυνο  κατάθλιψης7 καθημερινές συνήθειες που αυξάνουν τον κίνδυνο  κατάθλιψης

Η αποφυγή αυτών των συνηθειών μπορεί να φτιάξει τη διάθεσή σας και να μειώσει τον κίνδυνο κατάθλιψης.... Περισσότερα »

Η βασική διαφορά της παραδοσιακής μεθόδου pilates και του clinical pilatesVideo - Η βασική διαφορά της παραδοσιακής μεθόδου pilates και του clinical pilates

Πολλοί αναρωτιούνται ποια είναι η διαφορά του clinical pilates από το pilates. Η Ιωάννα, φυσικοθεραπεύτρια και καθηγήτρια pilates μας απαντάει στην ερώτηση τονίζοντας πως το κλειδί είναι η προσαρμογή. Ταυτόχρονα, ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2019  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης
close

Ακολουθήστε το κανάλι μας στο YouTube