Όταν ο ασθενής αλλάζει τον γιατρό του

Συμβαίνει συχνά να αλλάζουμε τον θεράποντα ιατρό μας αν αυτά που μας λέει δεν μας πείθουν ή όταν επιθυμούμε να πάρουμε και μια δεύτερη γνώμη για το...

Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020, 10:52
tired

Συμβαίνει συχνά να αλλάζουμε τον θεράποντα ιατρό μας αν αυτά που μας λέει δεν μας πείθουν ή όταν επιθυμούμε να πάρουμε και μια δεύτερη γνώμη για το πρόβλημα υγείας μας. Συμβαίνει επίσης να μην μπορεί να συμμορφωθεί ο/η ασθενής με τις συμβουλές του ιατρού του γιατί είτε δεν τον καθησυχάζει με την θεραπευτική τακτική που εφαρμόζει, είτε γιατί θέλει να κάνει ο ίδιος τον γιατρό, όπως είθισται στην Ελλάδα τα τελευταία ειδικά χρόνια.

Υπάρχουν βέβαια και άλλες αιτίες που ένας/μία ασθενής δεν συμμορφώνεται και αυτό έχει να κάνει με τις πολλές γνώμες που ακούγονται δεξιά και αριστερά για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει. Τελικά τι είναι αυτό που κάνει έναν/μία ασθενή να εμπιστεύεται τον γιατρό του?

Πάντως όχι η ασκούμενη θεραπεία για την οποία ενίοτε αμφιβάλλει. Συνήθως κάποιοι ασθενείς δεν έχουν επιλογή και άλλοι έχουν συνηθίσει. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, επιβάλλεται να δείχνουμε εμπιστοσύνη στον θεράποντα ιατρό μας. Εκτός και αν έχει δείξει σημάδια που μας κάνουν να αμφιβάλλουμε. Που και αυτό συμβαίνει.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ