Το πιο σκληρό του πρόσωπο δείχνει το ΕΣΥ σε γυναίκα που χειρουργήθηκε ως επείγον περιστατικό με καρκίνο μαστού στο νοσοκομείο "Μεταξά".

Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσηλευτικά ιδρύματα (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος, η 52χρονη χειρουργήθηκε στις 7 Ιουνίου στο νοσοκομείο, έπειτα από εύρημα κατηγορίας BIRADS 5.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, 47 μέρες μετά την επέμβαση, η γυναίκα δεν έχει λάβει τα αποτελέσματα της ιστολογικής εξέτασης και κινδυνεύει άμεσα η ζωή της!

Ζήτησε το δείγμα  από το παθολογοανατομικο του "Μεταξά", προκειμένου να το πάει σε άλλο εργαστήριο, αλλά δεν το επιτρέπει το πρωτόκολλο.

"Πως είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο και να κινδυνεύουν οι ασθενείς με καρκίνο;", διερωτάται ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, ο οποίος τονίζει πως δεν έχει ευθύνη το προσωπικό του Παθολογοανατομικού, αλλά οι ελλείψεις προσωπικού και η οργάνωση: "Λείπουν γιατροί, παρασκευαστές, γραμματείς", τονίζει.

Όπως αναφέρει, με εντολή της Υγειονομικής Περιφέρειας, πολλά νοσοκομεία των νησιών στέλνουν τα δείγματα για ιστολογική εξέταση στο "Μεταξά". Μόνο τον Μάιο, έλαβε 1.600 δείγματα για ιστολογικό εξέταση.

"Για να δίδονται σε ασφαλή χρόνο, 15 έως 25 ημέρες, θα πρέπει να εξετάζουν 60 με 70 δείγματα την ημέρα, κάτι που είναι αδύνατον με αυτή τη στελέχωση", υπογραμμίζει ο κ. Γιαννάκος.

Καλεί τον υπουργό Υγείας να ασχοληθεί με το περιστατικό και ζητεί άμμεση πρόσληψη προσωπικού, ενίσχυση των περιφερειακών νοσοκομείων για να είναι σε θέση να καλύπτουν τις ανάγκες τους.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Φαρμακευτική δηλητηρίαση στην παιδική ηλικία
Πώς οι τροφές επηρεάζουν την περίοδο
ECDC: Πρώιμο κρούσμα λοίμωξης από ιό Δυτικού Νείλου στην Ισπανία - Τι γίνεται στην Ελλάδα