Ο Ελληνικός Σύλλογος Πνευμονικής Ίνωσης «Πνεύμονες Ζωής», διοργανώνει ημερίδα ενημέρωσης με  τίτλο: «Η Πνευμονική Ίνωση μετά την Covid -19 εποχή», στο Επιμελητήριο Αργολίδας, το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 16.30 - 20.30.  

Η ημερίδα έχει ως στόχο την ενημέρωση και αφύπνιση του κοινού για την Πνευμονική Ίνωση, μία  ασθένεια που αν και θεωρείται σπάνια, τείνει να μην είναι πια, αφού οι αριθμοί των ασθενών όλο και  αυξάνονται παγκοσμίως. Η πνευμονική ίνωση μας αφορά όλους μιας και κάποιοι από τους παράγοντες  που συμβάλλουν στην ανάπτυξή της είναι το κάπνισμα, η συχνή έκθεση σε ρύπους, η οισοφαγική  παλινδρόμηση, οι λοιμώξεις και οι ασθένειες του συνδετικού ιστού. 

Στην ημερίδα θα παραβρεθούν επίσημοι φορείς υγείας, εξειδικευμένοι επαγγελματίες υγείας και  εκπρόσωποι φαρμακευτικών εταιρειών.  

Ο σύλλογος Πνευμονικής Ίνωσης “Πνεύμονες Ζωής” είναι σύλλογος ασθενών με Πνευμονική Ίνωση  (Π.Ι.), ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Σπάνιων Ασθενών Ελλάδος (Ε.Σ.Α.Ε.) και εκπροσωπεί τη χώρα  μας στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ιδιοπαθούς Πνευμονικής Ίνωσης και Σχετικών Διαταραχών (ΕU-IPFF). Στόχος του είναι η υποστήριξη ασθενών με Ι.Π.Ι και η προάσπιση των δικαιωμάτων τους, η ενημέρωση  του κοινού για την πρόληψη της ασθένειας, καθώς και να δώσει ελπίδα και αυτοπεποίθηση σε ασθενείς  με Π.Ι. και τις οικογένειές τους. 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η αναερόβια άσκηση και τα οφέλη της
Φαρμακευτική δηλητηρίαση στην παιδική ηλικία
Πώς οι τροφές επηρεάζουν την περίοδο