Το ότι πρέπει να πίνουμε πολύ νερό κάθε ημέρα είναι γνωστό. Το τι ακριβώς σημαίνει ʺπολύ νερόʺ για τον καθένα, βέβαια, είναι σχετικό. Ο γενικός κανόνας είναι τα γνωστά 8 ποτήρια την ημέρα, αλλά για άτομα που ασκούνται αυτό μπορεί να είναι λίγο. Αν αφήσετε τον εαυτό σας χωρίς νερό για αρκετή ώρα, τα αποτελέσματα θα γίνουν σύντομα ορατά, μιας και ακόμα και σε μικρό βαθμό η αφυδάτωση μπορεί να σας στραγγίξει την ενέργειά σας.

Αυτά είναι μερικά ακόμα οφέλη του να μην ξεχνάμε να πίνουμε πολύ νερό μέσα στην ημέρα μας.

Καλύτερο πρόγραμμα για την τουαλέτα

Η δυσκοιλιότητα δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο αν δεν πίνετε αρκετό νερό. Η αδράνεια, οι αλλαγές στη διατροφή, πολλές ασθένειες, ακόμη και το άγχος μπορούν να χειροτερεύσουν το πρόβλημα. Η δυσκοιλιότητα συνήθως περνά από μόνη της, αλλά μπορείτε να βοηθήσετε την κατάσταση με γυμναστική και πίνοντας περισσότερο νερό. Επισκεφθείτε έναν γιατρό αν η δυσκοιλιότητα σας διαρκεί για περισσότερο από μία ή δύο εβδομάδες ή έχετε ζάλη, έντονο πόνο στην κοιλιά σας ή αίμα στα κόπρανα.

Οι αρθρώσεις σας λειτουργούν καλύτερα

Το νερό αποτελεί μεγάλο μέρος του χόνδρου των αρθρώσεών σας που βοηθούν στην απορρόφηση των κραδασμών και κάνουν τις κινήσεις των οστών πιο ομαλές. Το νερό μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη της ουρικής αρθρίτιδας, με το να βοηθά στην αποβολή των τοξινών από το σώμα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν φλεγμονή στις αρθρώσεις.

Τα νεφρά σας παραμένουν πιο υγιή

Το νερό βοηθά τα νεφρά σας να απομακρύνουν τα απόβλητα από το αίμα σας. Αν δεν πίνετε αρκετό νερό, αυτά τα απόβλητα θα συσσωρευτούν. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απόφραξη των νεφρών σας με πρωτεΐνες που ονομάζονται μυοσφαιρίνη. Η αφυδάτωση μπορεί επίσης να οδηγήσει σε πέτρες στα νεφρά και λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος.

Κρατάτε τον εγκέφαλό σας  σε φόρμα

Μπορεί να μην θυμάστε το ίδιο καλά, να μην σκέφτεστε τόσο καθαρά ή να συγκεντρώνεστε τόσο εύκολα όταν δεν έχετε πιει αρκετό νερό. Και δεν χρειάζεται να αφυδατωθείτε σοβαρά για να αρχίσουν αυτές οι ελλείψεις στις γνωστικές δεξιότητες.

Θα μπορούσατε να χάσετε βάρος

Οι άνθρωποι που έπιναν μόλις 2-3 ποτήρια περισσότερο νερό την ημέρα φαίνεται να καταναλώνουν λιγότερα λιπαρά, ζάχαρη, αλάτι και συνολικές θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό σημαίνει ότι η σωστή ενυδάτωση θα μπορούσε να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Το νερό φαίνεται επίσης να επιταχύνει τον μεταβολισμό σας και καταλαμβάνει χώρο στο στομάχι σας, ώστε να αισθάνεστε χορτασμένοι πιο γρήγορα.

Η καρδιά σας λειτουργεί καλύτερα

Η καρδιά σας δεν χρειάζεται να δουλεύει τόσο σκληρά όταν πίνετε αρκετό νερό. Στην πραγματικότητα, ακόμη και η ήπια αφυδάτωση επηρεάζει τα αιμοφόρα αγγεία σας περίπου όπως το κάπνισμα ενός τσιγάρου. Η χαμηλή κατανάλωση νερού οδηγεί επίσης σε λιγότερο αίμα στο σώμα σας, το οποίο μπορεί να μειώσει την αρτηριακή σας πίεση και να αυξήσει τον καρδιακό σας ρυθμό. Αν συμβεί αυτό, χρειάζονται μόλις 15-20 λεπτά για να επανέλθετε αφού πιείτε αρκετό νερό.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς οι τροφές επηρεάζουν την περίοδο
ECDC: Πρώιμο κρούσμα λοίμωξης από ιό Δυτικού Νείλου στην Ισπανία - Τι γίνεται στην Ελλάδα
Γνωστοί γιατροί απροστάτευτοι απέναντι σε "φαντομάδες" του Διαδικτύου