Το να μην ξέρουμε μερικές φορές πού βρισκόμαστε ή πού ακριβώς πηγαίνει η ζωή μας δεν είναι ούτε περίεργο, ούτε ασυνήθιστο. Ολο και περισσότερο μπορεί στις εποχές μας να είναι σημείο των καιρών, και ειδικά για άτομα από συγκεκριμένες γενιές.

Παρόλα αυτά, το να έχουμε μια αίσθηση στόχου στη ζωή μας είναι σημαντικό. Δεν είναι λίγες οι έρευνες που δείχνουν ότι τα άτομα που έχουν ξεκάθαρη αίσθηση στόχων στη ζωή τους είναι σε γενικές γραμμές πιο ευτυχισμένα και ζουν περισσότερο.

Αν, λοιπόν, βρίσκεστε σε μία περίοδο της ζωής σας που αισθάνεστε ότι δεν έχετε πολύ καλό έλεγχο πάνω στο πού οδεύει η ζωή σας, αυτές είναι μερικές ιδέες που μπορείτε να σκεφτείτε.

Βρείτε μια ενασχόληση που σας ενδιαφέρει

Μη σκέφτεστε ότι μπορεί να γίνει επαγγελματική προοπτική. Αυτό θα σας βάλει σε άλλες σκέψεις, πολύ πιο αγχωτικές. Το ζήτημα εδώ είναι να βρείτε κάτι που θα σας σηκώσει από τον καναπέ και θα σας κάνει να σκέφτεστε ότι η ημέρα σας έχει περισσότερο νόημα – ειδικά αν η αίσθηση ότι δεν πηγαίνετε κάπου υπάρχει ενώ ταυτόχρονα έχετε δουλειά.

Ζητήστε τη γνώμη των κοντινών σας ανθρώπων

Μερικές φορές είναι πιο δύσκολο να παραδεχτούμε σε κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο ότι δεν είμαστε καλά, παρά σε έναν άγνωστο. Τα αγαπημένα μας πρόσωπα, όμως, ξέρουν καλά πώς ζούμε και λειτουργούμε, και η άποψή τους για το πώς θα μπορέσουμε να βγούμε από αυτή την κατάσταση μπορεί να είναι ιδιαίτερα πολύτιμη.

Κρατήστε μακριά τους αρνητικούς ανθρώπους

Υπάρχουν άνθρωποι που σκόπιμα θα δείξουν αρνητικότητα όταν πούμε ότι δεν είμαστε καλά (π.χ. ʺΠες μας τώρα ΕΣΥ ότι έχεις προβλήματαʺ ή ʺΓιατί πάλι μιλάς για αυτά;ʺ). Υπάρχουν άνθρωποι που δεν θα χαρούν με τη χαρά μας, ούτε θα μας βοηθήσουν στις δύσκολες στιγμές, επειδή και οι ίδιοι είναι σε άσχημη κατάσταση και θα προτιμούσαν να παραμείνουν εκεί (μαζί με όσους ξέρουν). Κάποιοι άνθρωποι είναι πολύ ανταγωνιστικοί και κατά βάθος δεν έχουν σκοπό να μας βοηθήσουν ουσιαστικά να ʺξεβαλτώσουμεʺ. Δεν έχουμε ανάγκη τέτοιους ανθρώπους στη ζωή μας.

Περάστε λιγότερη ώρα κοιτώντας μια οθόνη

Είτε την κοιτάτε στο σπίτι (οπότε καλύτερα να βγείτε από το σπίτι), είτε όταν είστε εκτός σπιτιού, το να αφήσετε για λίγη ώρα την προσοχή σας να ξεφύγει στο περιβάλλον σας αντί για τη μόνιμη πλέον παρουσία της οθόνης μπορεί να έχει σημαντικά οφέλη στη διάθεσή σας – κάτι που με τη σειρά του μπορεί να σας εμπνεύσει και περισσότερο. Επίσης, ποτέ δεν ξέρετε τι μπορεί να συμβεί ή ποιος άνθρωπος θα βρεθεί στο δρόμο σας αν το κεφάλι σας είναι σε μια οθόνη συνεχώς. Προσπαθήστε να είστε πιο παρόντες στη στιγμή.

Βρείτε κάποιον σκοπό που σας αφορά

Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε χρήματα για να κάνετε φιλανθρωπίες. Μπορείτε να διαθέσετε τον χρόνο σας. Αν υπάρχει κάποιος καλός σκοπός που σας αφορά, το να περάσετε χρόνο να ασχολείστε με αυτόν μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε ότι η καθημερινότητά σας είναι πολύ πιο παραγωγική, όπως και να καρπωθείτε εκείνο το ωραίο συναίσθημα που δημιουργείται μετά από μια καλή πράξη.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ωφέλιμη για τους καπνιστές η φυτοφαγική διατροφή [μελέτη]
Φιλική προς τον ιό της COVID-19 η κλιματική αλλαγή
Πού θα γίνουν δωρεάν rapid tests από τον ΕΟΔΥ τη Μεγάλη Τρίτη