Για κάποιους ανθρώπους ο ύπνος με ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από τον πόνο στην πλάτη και το ισχίο όταν κοιμούνται στο πλάι. Αυτή η θέση μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τη λεκάνη και τη σπονδυλική στήλη σε ευθυγράμμιση καθώς κοιμάστε. Η σωστή ευθυγράμμιση μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανακούφιση από τον πόνο που προκαλείται από δισκοκήλη ή ισχιαλγία.

Οφέλη από τον ύπνο με μαξιλάρι ανάμεσα στα γόνατα

Μειωμένος πόνος στην πλάτη και στα ισχία

Όταν κοιμάστε στο πλάι, το κέντρο βάρους σας είναι ανυψωμένο. Η σπονδυλική στήλη, οι ώμοι και οι γοφοί σας μπορεί να είναι στριμμένα για να διατηρήσουν αυτή τη θέση, καθιστώντας σας ασταθή. Μια πιθανή λύση για τη διατήρηση της σταθερότητας και τη μείωση του πόνου στην πλάτη και το ισχίο είναι να τοποθετήσετε ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα γόνατά σας ενώ κοιμάστε. Αυτό ισορροπεί τη θέση της λεκάνης ανυψώνοντας ελαφρά το πάνω πόδι, με αποτέλεσμα να ασκείται λιγότερη πίεση στο κάτω μέρος της πλάτης και στις αρθρώσεις του ισχίου ενώ κοιμάστε.

Μπορεί να μειώσει τον πόνο της ισχιαλγίας

Ο ύπνος με ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα γόνατά σας ενώ κοιμάστε μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πόνου της ισχιαλγίας. Η ισχιαλγία είναι νευρικός πόνος που ταξιδεύει από το κάτω μέρος της πλάτης προς το ένα πόδι λόγω ενός πιεσμένου νωτιαίου νεύρου στο κάτω μέρος της πλάτης. Το να κρατάτε ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια σας τη νύχτα μπορεί να σας εμποδίσει να στρίψετε την πλάτη σας, να περιστρέψετε τη σπονδυλική σας στήλη ή να γέρνετε τη λεκάνη σας κατά τη διάρκεια του ύπνου - όλες οι θέσεις που θα μπορούσαν να συμπιέσουν περαιτέρω το νεύρο και να επιδεινώσουν τον πόνο.

Μπορεί να μειώσει τον πόνο δισκοκήλης

Η δισκοκήλη είναι όταν ένας από τους μαλακούς δίσκους που παρέχουν απορρόφηση κραδασμών μεταξύ των οστών της σπονδυλικής στήλης γλιστράει από τη θέση του. Αυτό μπορεί να ασκήσει πίεση στα νωτιαία νεύρα, οδηγώντας σε σοβαρό πόνο και μούδιασμα. Ο ύπνος στο πλάι μπορεί να επιδεινώσει τον πόνο δισκοκήλης. Ωστόσο, η τοποθέτηση ενός μαξιλαριού ανάμεσα στα γόνατά σας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση αυτού του πόνου, διατηρώντας τη λεκάνη σας σε ουδέτερη ευθυγράμμιση και αποτρέποντας την περιστροφή της σπονδυλικής στήλης. Ο ύπνος ανάσκελα με ένα μαξιλάρι κάτω από τα γόνατά σας μπορεί επίσης να βοηθήσει με τη μείωση της πίεσης στον δίσκο.

Μπορεί να βελτιώσει τη στάση του σώματος

Όταν κοιμάστε στο πλάι, το πάνω γόνατο στηρίζεται στο κάτω γόνατο. Το πάνω πόδι πέφτει συχνά προς τα εμπρός, φέρνοντας τη λεκάνη σε μια πρόσθια κλίση και ασκώντας πίεση στους συνδετικούς ιστούς στους γοφούς και τη σπονδυλική στήλη. Η τοποθέτηση ενός μαξιλαριού ανάμεσα στα γόνατα βελτιώνει τη στάση του ύπνου σηκώνοντας το πάνω πόδι και αποτρέποντας το στρίψιμο. Αυτό μπορεί δυνητικά να βελτιώσει και το πώς στεκόμαστε την υπόλοιπη ημέρα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γνωστοί γιατροί απροστάτευτοι απέναντι σε "φαντομάδες" του Διαδικτύου
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά