Ερευνητές του University of Colorado Boulder, CU Anschutz Medical Campus, και Colorado State University, στοχεύουν να  αναπτύξουν μη παρεμβατικές αγωγές που θα μπορούν να βάλουν τέλος στην οστεοαρθρίτιδα εντός 5 ετών.

Δεν υπάρχει ίαση στην οστεοαρθρίτιδα. Όμως οι ερευνητές είναι αποφασισμένοι να το αλλάξουν αυτό.

Ο Michael Zuscik, του Anschutz Medical Campus, εχει 15 χρόνια που αναπτύσσει και δοκιμάζει φάρμακο που ωθούν κύτταρα χόνδρων και οστών να παράγουν τις πρωτεΐνες που χρειάζονται για να ξαναχτίζονται. Επι του παρόντος χρειάζονται καθημερνές ενέσεις.

Ο Enter Bryant, εχει περάσει 2 δεκαετίες αναπτύσσοντας τρισδιάστατα βιο-υλικά σαν γέλη που μπορούν να γλιστρούν στις ρωγμές των χόνδρων και οστών που έχουν υποστεί βλάβη δίνοντας υποστηρικτικό σκαρίφημα για τα κύτταρα του οργανισμού ώστε να μεταναστεύσουν εκεί και να επιδιορθώσουν τον ιστό.

Επιστήμονες στο CSU βελτίωσαν τεχνικές γονιδιακής θεραπείας για τον έλεγχο της φλεγμονής και την επιτάχυνση της ίασης των χόνδρων.

Τωρα η ομάδα μπορεί να συνδυάσει τα παραπάνω. Η πρόκληση είναι να ανακαλύψει μεθόδους χορήγησης των αναγεννητικών θεραπειών στο σώμα με τρόπο που να δίνει οφέλη διαρκείας και αν χρειάζεται να μπορεί να αντιμετωπίζει πολλές αρθρώσεις μεμιάς.

Η λύση βρίσκεται στα νανοσωματίδια που μπορούν να χορηγούν ενδοφλεβίως αποτελώντας μικροσκοπικούς δούρειους ίππους που θα μπορούσαν να μεταναστεύουν σε αρθρώσεις με φλεγμονή και να χορηγούν το κοκτέιλ ίασης που θα δίνει την ευκαιρία στο σώμα να αυτοιαθεί.

Εντός 3,5 ετών η ομάδα ελπίζει να ξεκινήσει δοκιμές σε ανθρώπους.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς οι τροφές επηρεάζουν την περίοδο
ECDC: Πρώιμο κρούσμα λοίμωξης από ιό Δυτικού Νείλου στην Ισπανία - Τι γίνεται στην Ελλάδα
Γνωστοί γιατροί απροστάτευτοι απέναντι σε "φαντομάδες" του Διαδικτύου