Το μεγαλύτερο Ελληνικό κουσούρι μετά την τάση του «άρπα κόλλα» είναι η ανυπομονησία μας. Σαν λαός θέλουμε αποτελέσματα αύριο το πρωί και χωρίς κόπο αν γίνεται.

Αυτήν την τάση μας εκμεταλλεύονται οι διάφοροι επιτήδειοι και βρίσκουν εύκολα θύματα, ειδικά στον γυναικείο πληθυσμό, παραμυθιάζοντας τα για εύκολη αισθητική βελτίωση του σώματος ξάπλα, χωρίς κόπο και σε πολυτελές περιβάλλον, αποσπώντας περιουσίες.

Ψάξτε στο περιβάλλον σας και σίγουρα θα βρείτε κάποιον που «την έχει πατήσει». Δυστυχώς ο σωστός τρόπος, για σίγουρα και μόνιμα αποτελέσματα, είναι μονόδρομος και απαιτεί προγραμματισμό, σωστή άσκηση σε συνδυασμό με ελεγχόμενη διατροφή, πειθαρχία και υπομονή.

Δεν μπορεί να καταστρέφουμε το σώμα μας για δεκαετίες και να περιμένουμε να φτιάξει σε ημέρες.

Δυστυχώς την σωματική εξέλιξη την διέπουν κανόνες απαράβατοι και η ίδια η φύση μας τιμωρεί σε βάρος της υγείας μας αν δεν τους τηρούμε αυστηρά.

Εδώ υπεισέρχεται το βαρύ πυροβολικό της εξέλιξης που λέγεται πειθαρχία. Μία άγνωστη λέξη στο λεξιλόγια των περισσοτέρων. Είναι Το Άλφα και το Ωμέγα της σωστής εκγύμνασης.

Έχω δει κατά καιρούς αρχάριους, σε γυμναστήριο, τρελαμένους από άρθρα και φωτογραφίες σε περιοδικά να πασχίζουν με ζήλο να εκτελέσουν πολύπλοκα προγράμματα απείρων σετ και πολύ υψηλής έντασης καταστρέφοντας κάτι πριν καν το χτίσουν.

Δεν πρέπει να παρασυρόμαστε από προγράμματα που εκτελούνται από «σώματα φαρμακαποθήκες» αλλά να βρούμε το πρόγραμμα που αρμόζει στο επίπεδό μας, πάντα με τη βοήθεια του ειδικού επιστήμονα.

Η εξέλιξη ενός σώματος είναι μία πολύπλοκη διαδικασία κατά την οποία συμμετέχουν πολλοί παράγοντες, όπως κληρονομικοί, βιοχημικοί κ.α.

Ο βασικότερος κανόνας εξέλιξης λέγεται: νόμος της « σκάλας». Δηλαδή ανεβαίνουμε ένα σκαλί και κολλάμε για όσο διάστημα το σώμα μας κάνει τις ανάλογες προσαρμογές, μετά πάλι ένα σκαλί και ξανά κόλλημα κ.ο.κ.

Όσο ανεβαίνουμε τα σκαλιά τόσο αυξάνεται και το κόλλημα άρα και ο χρόνος για το επόμενο σκαλί εξέλιξης. Ο έμπειρος γυμναστής του χώρου μπορεί να σας βρει διάφορες μεθόδους «ξεκολλήματος», για τα προχωρημένα στάδια, δημιουργώντας τεχνικό σοκ στο σώμα μας με ασυνήθιστα είδη προπονήσεων και άλλες εκπλήξεις.

Υπομονή, πειθαρχία και γνώση λοιπόν.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αλαλούμ με το πρόγραμμα πρόληψης κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]