Δεν αποτελεί είδηση ότι η δεκαετία των 20 φέρνει πολλές αλλαγές στο γυναικείο σώμα - βιολογικά, αλλά και από κοινωνικούς, επαγγελματικούς και ψυχολογικούς παράγοντες. Το στρες της ενηλικίωσης μπορεί να οδηγήσει στην υπερφαγία και στην υιοθέτηση ανθυγιεινών συνηθειών, όπως και η καθιστική ζωή που μπορεί να κάνει ένας υπάλληλος γραφείου. 

Παρατήστε τις εξωφρενικές δίαιτες

Οποιαδήποτε δίαιτα υπόσχεται θεαματικά αποτελέσματα (και διαφημίζεται έντονα) είναι δυνητικά επικίνδυνη. Το ίδιο συμβαίνει και με τις δίαιτες που σας αναγκάζουν να περιορίσετε δραματικά τις θερμίδες που καταναλώνετε καθημερινά. Το σημαντικότερο για μια ισορροπημένη διατροφή είναι να καταναλώνετε πολλά φρέσκα φρούτα και λαχανικά, και να περιορίσετε την ζάχαρη, τις επεξεργασμένες τροφές και τα κορεσμένα λιπαρά.

Μάθετε να τρώτε (σωστά) έξω

Αν πρέπει να φάτε έξω, αποφύγετε τα τηγανιτά. Επιλέξτε πιάτα ψητά ή στο γκριλ, μαζί με πολλά λαχανικά. Αποφύγετε τα πιάτα που περιέχουν βούτυρο, τυρί και κρέμες, και για επιδόρπιο επιλέξτε πάντα ένα φρούτο.

Ενημερωθείτε

Ψάξτε online για υγιεινές συνταγές - έχουμε και στο iatronet αρκετές - και μάθετε πώς επηρεάζει το κάθε τρόφιμο το σώμα σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να επιλέγετε καλύτερα τα πιάτα σας, και να δημιουργείτε με μεγαλύτερη σύνεση στην κουζίνα.

Μάθετε τα καλά λιπαρά

Δεν είναι όλα τα λιπαρά το ίδιο, και όπως πρέπει να αποφεύγετε τα κορεσμένα, άλλο τόσο πρέπει να δώσετε προσοχή στα πολύ υγιεινά λιπαρά που βρίσκουμε στο αβοκάντο, στους ξηρούς καρπούς, στο ελαιόλαδο και στον σολομό.

Προσοχή στο… εμπόριο

Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι δεν είναι λίγες οι φορές που εταιρίες χρησιμοποιούν φανταχτερές ταμπέλες και λέξεις για να κάνουν ένα προϊόν πιο ελκυστικό. Ταμπέλες όπως "οργανικό" και "φυσικό" μας κάνουν να πιστεύουμε ότι καταναλώνουμε ένα μη επεξεργασμένο, πιο υγιεινό τρόφιμο, αλλά ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι μέχρι να διαβάσουμε με προσοχή την ετικέτα με τα συστατικά του.

Προσοχή στο αλκοόλ

Το αλκοόλ δεν είναι τίποτα παραπάνω από θερμίδες και τοξίνες, αλλά - την ίδια στιγμή - είναι και αναπόσπαστο (σχεδόν) κομμάτι της κοινωνικής μας ζωής. Πιείτε ένα ποτήρι νερό πριν και μετά από κάθε ποτό, και επιλέξτε light μπύρα ή κόκκινο κρασί.

Γυμναστείτε

Με όποιον τρόπο μπορείτε, ακόμα κι αν έχετε απλώς χρόνο να περπατήσετε λίγο περισσότερο. Θα ήταν, όμως, ιδανικό να στοχεύατε για 150 λεπτά μέτριας έντασης αερόβια άσκηση κάθε εβδομάδα.

Να έχετε υπομονή

Το να υιοθετήσετε υγιεινές συνήθειες δεν θα είναι πάντα η απόλυτη επιτυχία. Μερικές φορές θα αποτύχετε και θα προσπαθήσετε ξανά. Επιπλέον, πρέπει πάντα να προσπαθείτε να φέρνετε την αλλαγή στην ζωή σας με μικρούς τρόπους, και όχι απότομα. Έτσι, οι προσπάθειές σας θα στεφθούν με επιτυχία.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ – ΕΟΠΥΥ
Έρευνα συνδέει τα φάρμακα για τις καούρες με υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης ημικρανίας
Όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ και ΒΙΑΝΕΞ θωρακίζουν τον Έλληνα φαρμακοποιό