Υλικά για 4 άτομα

200 γρ. στήθος κοτόπουλου
500 γρ. πένες ή άλλα ζυμαρικά
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1 πορτοκαλί πιπεριά
1 φλιτζ. μπρόκολο
Λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
150 γρ.

τριμμένο τυρί με χαμηλά λιπαρά
Λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
½ κουτ. γλυκού τζίντζερ

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τις πένες για 8 – 10 λεπτά.
  • Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες το κοτόπουλο και τα λαχανικά και ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι.
  • Σε αντικολλητικό κατσαρολάκι με λίγο λάδι σωτάρουμε καλά το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα υπόλοιπα λαχανικά.
  • Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το τζίντζερ και σωτάρουμε για 2 λεπτά ακόμη.
  • Ρίχνουμε μέσα τις πένες και 2 κουταλιές της σούπας νερό από το βράσιμο.
  • Ανακατεύουμε καλά και αφού σβήσουμε τη φωτιά προσθέτουμε το τυρί.
  • Σκεπάζουμε το φαγητό και περιμένουμε 2 – 3 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.
  • Σερβίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Διατροφικό Σχόλιο:

Πρόκειται για ένα γεύμα ελαφρύ και συνάμα υγιεινό, καθώς περιέχει μια ποικιλία λαχανικών. Το κοτόπουλο αποτελεί μια άριστη πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, προσφέροντας παράλληλα μικρή ποσότητα λίπους και μάλιστα κορεσμένου.

Τα λαχανικά εφοδιάζουν τον οργανισμό μας με τις απαραίτητες βιταμίνες Α & C. Πιο συγκεκριμένα, οι πολύχρωμες πιπεριές είναι ιδιαίτερα πλούσιες σε βιταμίνη C, γνωστή για τις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες, γεγονός που τις καθιστά μία πολύ καλή επιλογή για το χειμώνα οπότε και το κρυολόγημα είναι πολύ συχνό.

Το μπρόκολο, από την άλλη πλευρά, αποτελεί πολύ καλή πηγή ασβεστίου και βιταμίνης Α. Το ασβέστιο συμβάλλει στην καλή υγεία των οστών, ενώ η βιταμίνη Α είναι σημαντική για μια σειρά φυσιολογικών διεργασιών του οργανισμού, όπως η όραση, η καλή κατάσταση της επιδερμίδας, η ανάπτυξη των οστών και η αύξηση των ιστών.

Η αλήθεια πάντως είναι ότι ένα μεγάλο ποσοστό από τις βιταμίνες χάνονται με το μαγείρεμα. Το ελαιόλαδο, ωστόσο, έρχεται να συμπληρώσει κάποιες από αυτές, κυρίως τη βιταμίνη Α και να προσθέσει την ευεργετική για την καρδιά μας βιταμίνη Ε.

Ακόμη, το τζίντζερ είναι καλή πηγή σεληνίου και χαλκού, που δρουν ως αντιοξειδωτικά, καθώς επίσης καλίου και μαγνησίου.