Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. Κιμά σόγιας
2 lt νερό ζεστό
1 αυγό
200 γρ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένο
6 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα μουλιασμένες σε 250 ml νερό
1/8 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
5 γρ.

αλάτι
2 γρ. λευκό πιπέρι
Χυμός από ένα λεμόνι

Εκτέλεση

Μουλιάζω από το βράδι για τουλάχιστον 12 ώρες τον κιμά σόγιας στο ζεστό νερό. Τον σουρώνω, πιέζοντας για να αποβάλει όλα τα υγρά του.

Σε μια λεκάνη ανακατεύω τον μουλιασμένο κιμά σόγιας με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αυγό, τις μουλιασμένες φέτες ψωμί του τοστ (καλά στραγγισμένες από το νερό), τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνω. Ζυμώνω και πλάθω 4 μεγάλα ή 8 μικρά μπιφτέκια.

Στον ατμομάγειρα ή σε ένα ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 100ο (έχω τοποθετήσει ένα ταψί με νερό για υγρασία) ψήνω τα μπιφτέκια μου μέχρι να γίνουν. Στον ατμομάγειρα χρειάζονται γύρω στα 20 λεπτά και στον φούρνο 35-40 λεπτά.

Περιχύνω τα μπιφτέκια μου με τον χυμό λεμονιού και λίγο νερό. Αφήνω να ζεσταθεί και σερβίρω.

Χρόνος προετοιμασίας: 12 ώρες
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά στον ατμομάγειρα ή 35-40 λεπτά στον φούρνο