Υλικά

  • 4 μελιτζάνες
  • 300 γραμ. φέτα
  • 4 ντομάτες ώριμες
  • 100 γραμ. ελιές
  • 4-5 σκελίδες σκόρδου
  • βασιλικός
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο

Προετοιμασία
Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος τις περνάμε με ελαιόλαδο (με πινέλο) και τις βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν για μισή ώρα ή μέχρι η ψίχα τους να ψηθεί.

Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο ανοίγουμε την μαλακή ψίχα σε δύο τρία μέρη και βάζουμε κομμάτια από ντομάτες, ελιές, σκόρδο και φέτα.

Αλατοπιπερώνουμε πασπαλίζουμε με βασιλικό και το ξαναβάζουμε στο φούρνο για 15-20 λεπτά.

Σερβίρεται και κρύο είναι θαυμάσιος μεζές.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα