Συστατικά

Για τη ζύμη

300 γρ. αλεύρι
½ κούπα νερό
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 αυγό
Λίγο αλάτι

Για τη γέμιση

150 γρ. ανθότυρο 10%
100 γρ. Cottage cheese
150 γρ. φέτα light
2 ασπράδια αυγού
½ ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

Οδηγίες

Ανακατεύετε σε μπολ όλα τα υλικά της ζύμης και τα ζυμώνετε μέχρι να αποκτήσετε μια ζύμη λεία και μαλακή. Κατόπιν ανοίγετε φύλλο. Με τη βοήθεια ενός ποτηριού κόβετε μικρούς κυκλικούς δίσκους.

Ετοιμάζετε τη γέμιση ως εξής: αναμιγνύετε τα είδη τυριών μέσα σε ένα σκεύος. Προσθέτετε το δυόσμο, τα ασπράδια, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά τα υλικά μέχρι να γίνουν μείγμα. Τοποθετείτε τη γέμιση πάνω στους κυκλικούς δίσκους και τους σκεπάζετε.

Αλείφετε τις άκρες τους με χτυπημένα ασπράδια αυγού και τις πιέζετε να κλείσουν καλά. Ψήνετε τα τυροπιτάκια στους 200°C για 45 λεπτά.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας