Μερίδες συνταγής: 4

Συστατικά

500 γρ. φιλέτο σολομού
¼ κούπας καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές γλυκού φρέσκο τριμμένο πιπέρι
1 κουταλιά γλυκού σκόνη σκόρδου
1/3 κούπας σως σόγιας
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1 φρέσκια πιπερόριζα
1/3 κούπας φυσικός χυμός πορτοκάλι

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα

Μερίδα: ¼ συνταγής
Θερμίδες: 315 kcal
Πρωτεΐνη: 23 γρ.
Υδατάνθρακες: 20 γρ.
Λίπος: 14 γρ.
Φυτικές Ίνες: 0,2 γρ.

Οδηγίες

Πασπαλίστε τα φιλέτα σολομού με την καστανή ζάχαρη, το πιπέρι και τη σκόνη σκόρδου. Σε αντικολλητικό σκεύος σε μέτρια φωτιά ρίξτε τη σως σόγιας, το ελαιόλαδο και την πιπερόριζα. Λίγο πριν το μείγμα γίνει ομοιόμορφο ρίξτε το χυμό πορτοκαλιού.

Βάλτε το μείγμα σε ένα πιάτο και αφήστε τα πασπαλισμένα φιλέτα σολομού να μαριναριστούν για τουλάχιστον 2 ώρες. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 0 C και στους ίδιους βαθμούς αφήστε τα φιλέτα σολομού να ψηθούν. Μην ξεχνάτε να τους αλλάζετε πλευρά κάθε λίγα λεπτά ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο ψηφιακός φάκελος ασθενούς, η τεχνητή νοημοσύνη και η μεγάλη παγίδα
Αλαλούμ με το πρόγραμμα πρόληψης κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA