Υλικά για 4 μερίδες

  • 100 γρ. κρύο κοφτό ζυμαρικό βρασμένο με αλάτι και 1/2 κουταλάκι γλυκού, σκόνη κάρι
  • 1 ντοματούλα (πομοντόρο)
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης φρέσκια σε κυβάκια
  • 3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/2 κουταλιά δυόσμο
  • 2 κρεμμυδάκια σε ροδέλες (και το πράσινο)
  • 1 σκελίδα σκόρδο λίγο κοπανισμένη
  • 150 γρ. βρασμένες - καθαρισμένες γαρίδες
  • 50 γρ. τρίμμα φέτας (λίγο για γαρνιτούρα)
  • μερικές σταγόνες σκούρα σάλτσα σόγιας
  • 1 πρέζα καγιέν
  • αλατοπίπερο (προσοχή στο αλάτι, λόγω φέτας)
  • 3 κουταλιές λάδι,1/2 κουταλιά καλό ξίδι


Διαδικασία

Πολτοποιούμε το δύοσμο, τη ντομάτα, το μεγαλύτερο μέρος της φέτας και προσθέτουμε στον πολτοποιητή τα μπαχαρικά με το ξίδι και στο τέλος το λάδι.

Ανακατεύουμε τα υλικά σε μια σαλατιέρα που έχουμε τρίψει με την σκελίδα σκόρδου (τη χρησιμοποιούμε για άλλο μαγείρεμα).
Περιχύνουμε με τη σάλτσα. Αφήνουμε τη σαλάτα να καθήσει λίγο, πριν τη σερβίρουμε.

Προετοιμασία: 15΄ βράσιμο για το κριθαράκι

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα