Υλικά

½ κιλό φρέσκο βούτυρο
1 ποτήρι του κρασιού άχνη ζάχαρη
1 κρόκο αυγού
1 βανίλια
½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
1 πρέζα αλάτι
1 ποτήρι του κρασιού κονιάκ 
300gr καβουρδισμένα αμύγδαλα
Προσθέτουμε αλεύρι όσο πάρει (να είναι μαλακή η ζύμη).

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη ώσπου να ασπρίσουν. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον κρόκο αυγού, τη βανίλια, το αλάτι και το κονιάκ και χτυπάμε. Μετά προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι με το μπέικιν. Τέλος ρίχνουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα (μπορεί να είναι και σπασμένα), ανακατεύουμε και πλάθουμε σε διάφορα σχήματα.

Ψήνουμε στους 180Ο C με επίβλεψη.
Όσο είναι ζεστά από το φούρνο τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Πηγές: www.nutrimed.gr