Υλικά

  • 2 κιλά ώριμες φράουλες (κομμένες στα δύο)
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 2 φακελλάκια GELFIX

Προετοιμασία

Σε ανοικτή κατσαρόλα ρίχνουμε τις φράουλες και από πάνω την ζάχαρη στην οποία έχουμε προηγουμένως ανακατέψει το GELFIX.

Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς.

Μόλις αρχίζει να κοχλάζει μετράμε 1 λεπτό και αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.

Αφήνουμε να κρυώσει και να πήξει ελαφρώς.

Βάζουμε την μαρμελάδα στα βάζα, τα οποία διατηρούμε στο ψυγείο γιατί το φρούτα είναι βρασμένα μόνον για 1 λεπτό και γιατί έχουν την μισή ποσότητα ζάχαρης από ότι συνήθως οι μαρμελάδες.

Μ' αυτόν τον τρόπο διατηρούν το φυσικό τους χρώμα και την νοστιμιά του φρούτου.

Σημ.: To GELFIX είναι φυσική πηκτίνη από κουκούτσια φρούτων. Θα το βρείτε στο SUPER MARKET.