Αν ανησυχείτε ότι το ακατάστατο δωμάτιο του παιδιού σας θα το οδηγήσει να μεγαλώσει με ανοργάνωτο και μη αποτελεσματικό τρόπο, χαλαρώστε. Ένα τακτικό δωμάτιο δεν είναι απαραίτητα το ίδιο σημαντικό για την ανάπτυξη του παιδιού όσο μπορεί να περιμένουν οι γονείς, αν και προσφέρει σίγουρα βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα οφέλη.

Η Jane M. Healy, δήλωσε ότι θεωρεί πως το ακατάστατο δωμάτιο δεν θα οδηγήσει ένα παιδί να γίνει λιγότερο ικανός ενήλικας. Υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα στο μεγάλωμά του από το να έχει κάθε ράφι μια ετικέτα.

Ωστόσο, δήλωσε ότι η οργάνωση του δωματίου παρουσιάζει μυριάδες εκπαιδευτικές στιγμές για όλες τις ηλικίες. Υπάρχουν υπέροχες ευκαιρίες να δουλέψει κάποιος με το ταίριασμα των χρωμάτων και την κατηγοριοποίηση, δήλωσε η ειδικός.

Για άλλα παιδιά μπορεί να είναι ο μελλοντικός σχεδιασμός, ο στόχος και η επεξεργασία των βημάτων που θα το φέρουν στο στόχο.
Η Ellen Delap, του National Association of Professional Organizers, δήλωσε ότι ένα τακτικό δωμάτιο μπορεί να βοηθήσει να αποφύγουν τα παιδιά τη σύγχυση και το άγχος.

Ένα τακτικό μέρος μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να γίνουν όσο καλύτερο άνθρωποι μπορούν, δήλωσε η ειδικός.

Τα παιδιά μπορούν να αγχωθούν με τον αριθμό των παιχνιδιών, των ρούχων και των συσκευών που βρίσκονται στο χώρο τους, καθώς είναι δύσκολο να βρουν αυτό που ψάχνουν.

Τα συγκεκριμένα tips μπορούν να βοηθήσουν τους γονείς και τα παιδιά να έχουν καθαρά και οργανωμένα τα δωμάτια, τα playrooms και άλλα μέρη.

Ένα οργανωμένο δωμάτιο προσφέρει μια ευκαιρία για να βοηθήσετε το παιδί σας να σχηματίσει την ενήλικη στάση και τις ενήλικες συνήθειές του, δήλωσε η Healy.

 

Πηγές:
Ξένος τύπος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πόσες θερμίδες καίμε κατά μέσο όρο σε μία ημέρα
Επαγγελματική απογοήτευση για 7 στους 10 φαρμακοποιούς - Τι δείχνει ελληνική μελέτη
Κοινωνική Φαρμακολογία: Γιατί και πώς τα φάρμακα πρέπει να "ακουμπούν" στην κοινωνία