Η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί ενδεχομένως να είναι πιο επικίνδυνη για ανθρώπους που φέρουν τον ιό HIV, υποδεικνύει νέα έρευνα.

Οι ερευνητές του Yale University ανέφεραν ότι η επίδραση του αλκοόλ φαίνεται πως είναι πιο έντονη σε όσους φέρουν τον ιό που προκαλεί το AIDS, ακόμα και όταν ο ιός έχει κατασταλεί από τη σύγχρονη αντιρετροϊκή αγωγή.

Ανακάλυψαν ότι ασθενείς με HIV που έπιναν ένα ή δυο ποτά την ημέρα έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο θνησιμότητας ή προβλημάτων υγείας λόγω αλκοόλ.

Στην έρευνα, έλαβαν μέρος 18.000 άνθρωποι με HIV και περισσότεροι από 42.000 άνθρωποι που δεν είχαν τη λοίμωξη. Οι ερευνητές εξέτασαν τη σχέση μεταξύ της κατανάλωσης αλκοόλ, της θνησιμότητας και άλλων προβλημάτων υγείας.

Ανακάλυψαν ότι φορείς του HIV που κατανάλωναν ακόμα και μέτριες ποσότητες αλκοόλ ήταν περισσότερο πιθανό να εμφανίσουν προβλήματα υγείας που σχετίζονταν με αυτό και να πεθάνουν.

Αυτό ίσχυε ακόμα και για όσους είχαν καταστολή του HIV, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού Drug and Alcohol Dependence.

Η ερευνήτρια Dr. Amy Justice, δήλωσε ότι η έρευνα δείχνει πως ακόμα και σε ανθρώπους που λαμβάνουν αγωγή και έχουν καταστολή του ιικού φορτιού και γενικά είναι πολύ λιγότερο ασθενείς υπάρχει επιπλέον επίδραση του αλκοόλ σε σχέση με ανθρώπους που δεν είναι φορείς του ιού.

Η έρευνα υποδεικνύει ότι το όριο για ασφαλή κατανάλωση αλκοόλ πιθανόν να είναι διαφορετικό σε ανθρώπους που φέρουν τον HIV, πρόσθεσε.

Πηγές:
Drug and Alcohol Dependence.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα