Το Botox είναι ασφαλής και αποτελεσματική αγωγή για τη χρόνια ημικρανία και τρεις ακόμα νευρολογικές διαταραχές, σύμφωνα με επικαιροποημένες οδηγίες του American Academy of Neurology.

Η βοτουλινική τοξίνη χρησιμοποιείται από καιρό για τη λείανση των ρυτίδων.
Η τοξίνη μπλοκάρει την απελευθέρωση ουσιών στις νευρικές απολήξεις, μειώνοντας τη σύσπαση των μυών και τη μετάδοση σινιάλων πόνου, εξήγησαν οι ερευνητές.

Ο Simpson, του Icahn School of Medicine στο Mount Sinai της Νέας Υόρκης, που συνέγραψε με τους συνεργάτες του τις επικαιροποιημένες οδηγίες, επισκόπησε επιστημονικές έρευνες για τα 4 είδη βοτουλινικής τοξίνης που είναι διαθέσιμα στις ΗΠΑ.
Κατέληξαν ότι η αγωγή γενικά είναι ασφαλής και αποτελεσματική για 4 νευρολογικές παθήσεις: χρόνια ημικρανία, σπαστικότητα στους ενήλικες, αυχενική δυστονία και βλεφαρόσπασμο.

Την τελευταία φορά που επικαιροποιήθηκε η οδηγία- το 2008- δεν υπήρχαν αρκετές πληροφορίες για να γίνει σύσταση σχετικά με τη χρόνια ημικρανία. Αυτή τη φορά, οι συγγραφείς ανακάλυψαν έρευνα που έδειξε ότι η βοτουλινική τοξίνη παρέχει μικρό όφελος για ανθρώπους με χρόνιες ημικρανίες.

Η επικαιροποιημένη οδηγία δημοσιεύτηκε στη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού Neurology.

Πηγές:
Neurology.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΜΑ: Θετική γνωμοδότηση για χορήγηση άδειας κυκλοφορίας σε 8 φάρμακα - Ποια είναι
Αιμορροφιλία Α: Θετική γνωμοδότηση  για θεραπεία από την Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση
Η Αγγειοχειρουργική Εταιρεία για τη νοσηλεία και τον θάνατο του Δ. Καλλιάνου