Νέα έρευνα του University of California δείχνει ότι η υγιεινή διατροφή μπορεί να ωφελήσει ανθρώπους με HIV και διαβήτη τύπου 2.

Η έρευνα εξέτασε το ρόλο που η κατάλληλη ιατρικά και ολοκληρωμένη διατροφή παίζει στη γενική υγεία.

Ερευνητές παρακολούθησαν 52 συμμετέχοντες για 6 μήνες και ανακάλυψαν ότι σε ανθρώπους  με διαβήτη 2, οι θρεπτικές διατροφές τους βοηθούσαν να έχουν κατάλληλο έλεγχο του σακχάρου και μειωμένες νοσηλείες και επισκέψεις στα επείγοντα. Η έρευνα ήταν πολύ μικρή για να διαπιστώσει αν η διατροφή οδηγούσε σε βελτιωμένο έλεγχο του διαβήτη μακροπρόθεσμα.

Έδειξε ότι θρεπτικές διατροφές μείωσαν τα συμπτώματα κατάθλιψης και την υπερβολική κατανάλωση ποτού. Σε συμμετέχοντες με HIV, η έρευνα ανακάλυψε σημαντικά περισσότερη συμμόρφωση στην αντιρετροϊκή θεραπεία, που αυξήθηκε από 47% σε 70%.

Η Dr. Kartika Palar, δήλωσε ότι φάνηκε σημαντική βελτίωση στην κατάθλιψη, στη δυσφορία της ύπαρξης διαβήτη, στον αυτοέλεγχο διαβήτη και στη συμμόρφωση στα φάρμακα για τον HIV.

Τα γεύματα και τα σνακ βασίζονταν στη μεσογειακή διατροφή και περιλάμβαναν φρέσκα φρούτα, λαχανικά, άπαχες πρωτεΐνες, υγιεινά λιπαρά και δημητριακά ολικής άλεσης.

H έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Urban Health.

 

Πηγές:
Journal of Urban Health.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα