Νέες ελλείψεις σε αντιρετροϊκά σκευάσματα, παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες στα φαρμακεία των νοσοκομείων “Ευαγγελισμός” και “Λαϊκό”.

Αυτό κατήγγειλε την Παρασκευή ο Σύλλογος Οροθετικών Ατόμων “Θετική Φωνή”, τονίζοντας ότι τα οροθετικά άτομα που παρακολουθούνται από τις Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων δεν έχουν πρόσβαση στην αγωγή τους.

Σε επικοινωνία που είχαν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου με τον διοικητή του νοσοκομείο “Λαϊκό” Ιωάννη Πατσιογιάννη, έλαβαν τη διαβεβαίωση ότι εξασφαλίστηκε το ειδικό κονδύλι για την προμήθεια αντιρετροϊκών φαρμάκων και ότι η κατάσταση θα έχει ομαλοποιηθεί στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Ανάλογες διαβεβαιώσεις έλαβαν και από το φαρμακείο του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός”.

Η προϊσταμένη τούς ανέφερε ότι την Πέμπτη υπήρξε έλλειψη μόνο σε ένα συγκεκριμένο σκεύασμα και πως έχει αποκατασταθεί η διάθεσή του προς τα άτομα που ακολουθούν τη συγκεκριμένη αγωγή.
Παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι το πρόβλημα της έλλειψης κονδυλίν μέχρι το τέλος του έτους δεν θα έχει επιλυθεί οριστικά.

Συνάντηση

Ο Σύλλογος παρακολουθεί στενά το θέμα, προσπαθώντας να συμβάλει στην αντιμετώπισή του.
Σε συνάντηση που είχαν την Τετάρτη ο πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Δέδες και ο διευθυντής Γιάννος Λιβανός με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκο, τού έθεσαν επιτακτικά την ανάγκη αποδέσμευσης του σχετικού κονδυλίου από το γενικό προϋπολογισμό των νοσοκομείων.
Την προηγούμενη εβδομάδα, κοινοποίησαν εξώδικη δήλωση για το ίδιο θέμα προς τη διοίκηση του νοσοκομείου “Αττικόν”, όπου το πρόβλημα τείνει να λάβει μόνιμο χαρακτήρα τον τελευταίο ενάμιση μήνα.

Δ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα