Μειωμένη πρόσβαση σε υπηρεσίες Υγείας, έχουν οι κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού.

Το νοσοκομείο της φυλακής έχει δραματικές ελλείψεις, μεταξύ των οποίων και ασθενοφόρου.

Η απουσία ασθενοφόρου έχει κοστίσει τη ζωή σε τέσσερις φυλακισμένους, καθώς το ΕΚΑΒ δίνει σπάνια προτεραιότητα στις φυλακές.

Τα συμπεράσματα αυτά προκύπτουν από την επίσκεψη που πραγματοποίησαν την Τετάρτη στις φυλακές Κορυδαλλού υπουργοί και βουλευτές.

Στην αποστολή μετείχαν ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου και Κώστας Ζαχαριάς, αντιπροσωπεία του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και εκπρόσωποι Κοινωνικών Ιατρείων και Φαρμακείων.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Ξανθός, κατά την επόπτευση των χώρων του νοσοκομείου διαπιστώθηκε ότι οι συνθήκες που επικρατούν έχουν ελαφρώς βελτιωθεί από την προ διετίας επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εικόνα, ωστόσο, παραμένει απαράδεκτη, λόγω των τραγικών ελλείψεων και προβλημάτων, τόσο σε επίπεδο νοσηλείας όσο και υγιεινής.

Θάλαμοι

Πιο συγκεκριμένα, σε θαλάμους που προορίζονται για οχτώ ασθενείς νοσηλεύονται δεκαπέντε, οι συνθήκες υγιεινής στους θαλάμους, στις τουαλέτες και στα μαγειρεία είναι τριτοκοσμικές και δεν υπάρχει θέρμανση στους κοινόχρηστους χώρους.

Όσον αφορά τη στελέχωση, στο νοσοκομείο υπηρετούν μόνο 11 νοσηλευτές ενώ απαιτούνται τουλάχιστον 20.

Δεν υπάρχει ψυχολόγος και πνευμονολόγος, ενώ απαραίτητες είναι οι προσλήψεις στο οδοντιατρείο και στο μικροβιολογικό εργαστήριο.

Ασθενοφόρο

Το νοσοκομείο των φυλακών δεν διαθέτει ασθενοφόρο, ενώ το ΕΚΑΒ σπάνια δίνει προτεραιότητα στις φυλακές.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρές καθυστερήσεις στις διακομιδές και μέχρι σήμερα να έχουν χάσει τη ζωή τους τέσσερις ασθενείς.

Σχετικά με τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό, το νοσοκομείο διαθέτει μόνο έναν απινιδωτή από τους τρεις που θα έπρεπε να υπάρχουν ενώ πολύ σοβαρή είναι η έλλειψη σε αναλώσιμα.

Δ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
CoViD-19: Συχνότερη η απώλεια της όσφρησης μετά από μόλυνση με την παραλλαγή Άλφα
Κεθεά Ήπειρος: Πρόγραμμα κατάρτισης ‘’Αρωματικά-Φαρμακευτικά Φυτά’’
170η Αποστολή Κινητών Ιατρικών Μονάδων στo Λαιμό Πρεσπών