Σοκ έχει προκαλέσει η αποκάλυψη του δημοσιογράφου Τάσου Θεοδωρόπουλου (φωτό), ότι – εδώ και τρεις μήνες – δεν λαμβάνει αντιρετροϊκή αγωγή, λόγω ελλείψεων φαρμάκων στο “Λαϊκό” νοσοκομείο.

Με μία σειρά μηνυμάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο δημοσιογράφος καταγγέλλει ότι υπάρχει έλλειψη φαρμάκων στο “Λαϊκό” και σε άλλα νοσοκομεία της χώρας.

Αυτό έως ως αποτέλεσμα οι οροθετικοί να μην μπορούν να πάρουν την αγωγή τους, γεγονός που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ζωή τους.

Επισημαίνει, δε, ότι για το ζήτημα δεν είναι ενημερωμένος ο υπουργός Υγείας, ενώ κάποιοι συνάδελφοί του δεν θέλησαν να ασχοληθούν με το θέμα.

Τις ελλείψεις παραδέχεται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Αύξηση

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη, επισημαίνει ότι υπάρχουν ελλείψεις συγκεκριμένων φαρμάκων το τελευταίο διάστημα σε νοσοκομεία της χώρας.

Για το σκοπό αυτό, ενέκρινε την αύξηση του ορίου δαπανών των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, ιδιαιτέρως αυτών που παρέχουν φαρμακευτικά σκευάσματα σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού (αντιρετροϊκά, ογκολογικά, αυξητική ορμόνη).

Η πολιτική ηγεσία εκτιμά πως με την παραπάνω ενέργεια θα διασφαλιστεί η κανονικότητα στην παροχή φαρμάκων, η κάλυψη των αναγκών των ευαίσθητων ομάδων και η εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων.

Δ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα