Forum με θέμα «Ο ρόλος του Εργαστηριακού Ιατρού στο νέο τοπίο της Π.Φ.Υ.» πραγματοποιείται την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο σχετικής μελέτης που εκπονήθηκε από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.

Το Forum, που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον Συνεταιρισμό Εργαστηριακών Ιατρών MEDISYN σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, απευθύνεται στους εργαστηριακούς ιατρούς όλων των ειδικοτήτων, ιατρικούς συλλόγους, επιστημονικές και επαγγελματικές ενώσεις και επιπλέον στην Πολιτεία και τον ΕΟΠΥΥ σχετικά με τα οφέλη που μπορεί να προκύψουν από την ενεργό συμμετοχή του εργαστηριακού γιατρού στην Π.Φ.Y.
Στη συνάντηση, ο Ομότιμος Καθηγητής Οικονομικών της Υγείας, Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας κ. Γ. Κυριόπουλος θα αναφερθεί με ομιλία του στην κρίση και μεταρρύθμιση του υγειονομικού τομέα.

Η παρουσίαση της μελέτης βιωσιμότητας των Εργαστηριακών Μονάδων θα γίνει από τον Αθ. Αδαμόπουλο, συνεργάτη της ΕΣΔΥ. Στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τις τάσεις και εξελίξεις του κλάδου Ιατρικών Εργαστηρίων θα αναφερθεί ο κ. Μανόλης Κουταλάς, Γεν. Διευθυντής MEDISYN, στο ρόλο του Διαγνωστικού Ιατρείου και του Εργαστηριακού Ιατρού στη νέα Π.Φ.Υ οι κ.κ. Γεώργιος Βιδάκης, Πρόεδρος MEDISYN και Παναγιώτης Μακρίδης, Γραμματέας MEDISYN.

Παρεμβάσεις θα κάνουν από πλευράς των ιατρικών φορέων οι κ.κ. Μιχάλης Βλασταράκος, Πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Βαρβάρα Ανεμοδουρά, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, Άννα Μαστοράκου, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, Σπύρος Κραμποβίτης, Πρόεδρος ΠΕΕΒΙ και Θεόδωρος Χατζηπαναγιώτου, Πρόεδρος ΠΟΣΙΠΥ.
Έχουν προσκληθεί ο γενικός γραμματέας Υγείας κ. Βασ. Κοντοζαμάνης και ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Δημ. Κοντός.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΙΣΑ: 1ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: ‘’Έμφραγμα του Μυοκαρδίου- Νεότερες προσεγγίσεις’’
LIVE μετάδοση Λαπαροσκοπικής κολεκτομής 26 Απριλίου 2024
Ανδρική υπογονιμότητα: Σχετίζεται με τη χρήση κινητών τηλεφώνων;