Το Εργαστήριο Κυτταρομετρίας Ροής του Ιατρικού Ψυχικού είναι το μοναδικό στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και από τα ελάχιστα εργαστήρια του είδους σε παγκόσμιο επίπεδο. Σε αυτό το πλαίσιο, το Εργαστήριο Κυτταρομετρίας Ροής συμμετείχε στην αξιολόγηση του έγκριτου οργανισμού Euro Flow, μαζί με 48 ακόμα εργαστήρια από όλον τον κόσμο και βαθμολογήθηκε με «Άριστα», με ποσοστό επιτυχίας των αποτελεσμάτων στις δοκιμές που άγγιξε το 100%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Euro Flow είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Αιματολογίας – Ογκολογίας και αποτελείται από 20 ερευνητικές ομάδες που εξειδικεύονται στους τομείς της κυτταρομετρίας ροής και της μοριακής διαγνωστικής. Στόχος του είναι η ανάπτυξη και η πιστοποίηση νέων, γρήγορων και έγκυρων μεθόδων για τη διάγνωση και την κατάταξη αιματολογικών παθήσεων καθώς και για την αξιολόγηση των θεραπευτικών μεθόδων.

«Ακόμη μία αναγνώριση ήρθε να επιβραβεύσει το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών και τη δέσμευσή του στην καινοτομία και στην πρωτοπορία. Η εμπειρία της ομάδας μας και ιδιαίτερα του ιατρού-αιματολόγου κ. Ευστάθιου Κουλιέρη, η σημαντική τεχνογνωσία μας και ο τεχνολογικός εξοπλισμός αιχμής που διαθέτει το εργαστήριο Κυτταρομετρίας Ροής του Ιατρικού Ψυχικού, μας επιτρέπουν να εφαρμόζουμε τις πιο σύγχρονες τεχνικές, βελτιώνοντας σημαντικά την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους ασθενείς μας», δήλωσε ο Γεράσιμος Α. Πάγκαλης, Καθηγητής Αιματολογίας και Διευθυντής της Αιματολογικής Κλινικής στο Ιατρικό Ψυχικού.

 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΜΑ: Θετική γνωμοδότηση για χορήγηση άδειας κυκλοφορίας σε 8 φάρμακα - Ποια είναι
Αιμορροφιλία Α: Θετική γνωμοδότηση  για θεραπεία από την Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση
Η Αγγειοχειρουργική Εταιρεία για τη νοσηλεία και τον θάνατο του Δ. Καλλιάνου