Η Λέσχη Αρχιπλοιάρχων τίμησε στο πλαίσιο μιας εξόχως συγκινητικής τελετής στην Κεντρική Αίθουσά της, επί της οδού Φίλωνος 86 στον Πειραιά, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, για τη διαχρονική συμβολή του στο ανθρωπιστικό πεδίο και ειδικότερα στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου.

Τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Δρ. Αντώνιος Αυγερινός και το μέλος του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Ε.Σ. κ. Ανδρέας Ποταμιάνος. Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. παρέλαβε τις τιμητικές διακρίσεις, με το αίσθημα της ικανοποίησης αλλά και της βαθιάς συγκίνησης να αποτυπώνεται ευδιάκριτα στο πρόσωπό του.

Στον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Δρ. Αντώνιο Αυγερινό απονεμήθηκε επίσης ο τίτλος του Επιτίμου Μέλους της Λέσχης.
Ο κ. Αυγερινός, κατά την απόδοση του ξεχωριστού αυτού τίτλου, ευχαρίστησε από τα βάθη της καρδιάς του τα Μέλη της Λέσχης Αρχιπλοιάρχων για την αμέριστη στήριξη και συμπαράστασή τους στο έργο του Οργανισμού.

Αναγνωρίζοντας το βαρύ ιστορικό φορτίο που έχει κληρονομήσει ως Πρόεδρος του μεγαλύτερου και ιστορικότερου ανθρωπιστικού Οργανισμού στην Ελλάδα, διαβεβαίωσε τους παρευρισκομένους πως το πνεύμα αυταπάρνησης και αλτρουισμού θα διατρέχει εσαεί κάθε πτυχή της παρουσίας του Ε.Ε.Σ. στην ελληνική κοινωνία.

Ο κ. Αυγερινός εξήρε ακόμη την προσφορά των ακαταπόνητων και σεμνών Ερυθροσταυριτών και Ερυθροσταυριτισσών, που συμβάλλουν με τις ενέργειές τους στην εξάλειψη της ανθρώπινης δυστυχίας, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα
ΕΜΑ: Θετική γνωμοδότηση για χορήγηση άδειας κυκλοφορίας σε 8 φάρμακα - Ποια είναι
Αιμορροφιλία Α: Θετική γνωμοδότηση  για θεραπεία από την Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση