Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνεται  Eκπαιδευτική Ημερίδα με θέμα το Ψυχικό Τραύμα σε Παιδιά και Εφήβους από την Ελληνική Εταιρεία Ψυχικής Υγιεινής και Νευροψυχιατρικής του Παιδιού. Χώρος διεξαγωγής της Ημερίδας θα είναι το Χωρέμειο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Παίδων "Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ"

Τα τελευταία χρόνια φαίνεται να έχουν πολλαπλασιαστεί τα περιστατικά μικρών σε ηλικία ασθενών που έχουν υποστεί ψυχικό τραυματισμό που εκδηλώνεται με μετατραυματικό στρες και συνοσηρές διαταραχές, όπως πχ. κατάθλιψη. Ενίοτε, και άλλα μέλη της οικογένειας έχουν επίσης υποστεί τραύμα.

Περισσότερα από τα δυο τρίτα των ατόμων στο γενικό πληθυσμό μπορεί να εμφανίσουν ένα σημαντικό τραυματικό γεγονός σε κάποιο σημείο της ζωής τους.

Η κακομεταχείριση των παιδιών (σοβαρή παραμέληση, κακοποίηση), η προσφυγιά, τα τροχαία δυστυχήματα, οι φυσικές καταστροφές αποτελούν μερικές από τις βασικές αιτίες ψυχικού τραυματισμού σε μικρά παιδιά που συναντούμε στην καθημερινή κλινική πρακτική μας. Πολλές περιπτώσεις, ιδιαίτερα οι μη σοβαρές, υποδιαγιγνώσκονται, ή και διαφεύγουν πλήρως της προσοχής των ειδικών, με αποτέλεσμα τα παιδιά να «κουβαλούν» το πρόβλημα στη ζωή τους.

Η επιστημονική ημερίδα αποσκοπεί στην ενημέρωση των ειδικών σωματικής & ψυχικής υγείας, εκπαιδευτικών και λοιπών επιστημόνων στο θέμα αυτό, από ειδικούς επιστήμονες, με εισηγήσεις βασισμένες στην εμπειρία τους (κλινική, ερευνητική) και τη σύγχρονη τεκμηριωμένη επιστημονική γνώση.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ιστορικό καρκίνου αυξάνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών νόσων σε ανθρώπους με υπέρταση [μελέτη]
Aνάκληση φρέσκων ζυμαρικών από τον ΕΦΕΤ
MoU μεταξύ Lamda και Ιατρικού Αθηνών για Healthcare Park στο Ελληνικό