Σε... γκαλερί έχει μετατραπεί τις τελευταίες μέρες ο χώρος υποδοχής του Γ.Ν. Παπαγεωργίου. Μέχρι και την Τρίτη, 4 Ιουλίου, θα λειτουργεί η Έκθεση Ζωγραφικής της Ομάδας Ζωγραφικής του Σωματείου των Εργαζομένων, με ερασιτεχνικούς πίνακες ελεύθερης θεματολογίας.

Τα αξιοθαύμαστα έργα τέχνης, που παρουσιάζονται στην έκθεση από την Τρίτη 20 Ιουνίου, διακρίνονται για την τεχνοτροπία τους, αλλά και για το γεγονός ότι φιλοτεχνήθηκαν από εργαζόμενους, «οι οποίοι μετά από ένα κουραστικό οκτάωρο σε θέσεις ευθύνης, βρίσκουν τη διάθεση κάθε Τετάρτη, για λίγες ώρες, να αφιερωθούν στη ζωγραφική, παρακολουθώντας τα μαθήματα», όπως επισημαίνει ο Νίκος Βεζύνιας, ζωγράφος- αγιογράφος και δάσκαλος της ομάδας Ζωγραφικής του Σωματείου.

Η Ομάδα Ζωγραφικής του Νοσοκομείου, προσμετρά ήδη 8 χρόνια δημιουργίας, με δεκάδες καλλιτέχνες να συμμετέχουν στα μαθήματα.  Στην τρέχουσα έκθεση παρουσιάζουν τα έργα τους 8 δημιουργοί.

Ωστόσο, οι καλλιτεχνικές δράσεις των Εργαζομένων του Νοσοκομείου, δεν σταματούν εκεί, καθώς προσφάτως στο χώρο υποδοχής του Γ.Ν. Παπαγεωργίου φιλοξενήθηκε και έκθεση φωτογραφίας. Από την 1η έως τις 16 Ιουνίου διεξήχθη η 11η Έκθεση- Διαγωνισμός Φωτογραφίας των Εργαζομένων του Νοσοκομείου, με τίτλο «Τρέχει, τρέχει το νερό».

Φωτογραφίες από τη φύση, τη ζωή, τα χρώματα και το φως διαγωνίστηκαν για τη διάκριση. Συμμετείχαν 10 διαγωνιζόμενοι, με συνολικά 54 φωτογραφίες. Η έκθεση στέφτηκε με επιτυχία, καθώς αγκαλιάστηκε από τους εργαζόμενους, τους ασθενείς και τους επισκέπτες του Νοσοκομείου.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Την επιστημονική κατάρτιση και το ήθος των επιστημόνων στη χώρα μας εξήρε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης
Ιστορικό καρκίνου αυξάνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών νόσων σε ανθρώπους με υπέρταση [μελέτη]
Aνάκληση φρέσκων ζυμαρικών από τον ΕΦΕΤ