Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση της περσινής ημερίδας με θέμα την Ενδοβρογχική Υπερηχογραφία, οργανώνεται και φέτος το  2nd One-day Course in Interventional Pulmonology με θέμα την Ενδοσκοπική Αντιμετώπιση του Σοβαρού Πνευμονικού Εμφυσήματος, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018 στο ξενοδοχείο Nikopolis.

Η ημερίδα αυτή αποτελεί τη συνέχεια των εξειδικευμένων ετησίων ημερίδων που διοργανώνει η Πνευμονολογική Κλινική του Ιατρικού Διαβαλκανικού, με γνωστικό αντικείμενο τα σύγχρονα θέματα της Επεμβατικής Πνευμονολογίας, η οποία, αναπτύσσεται ταχύτατα και αποτελεί ιδιαίτερη πρόκληση, όχι μόνο για τον πνευμονολόγο, αλλά και για τις ιατρικές ειδικότητες που εμπλέκονται άμεσα, όπως, στην περίπτωση αυτή, του παθολόγου, του χειρουργού θώρακα, του ακτινολόγου κλπ.

Στη χώρα μας οι στατιστικές δείχνουν ότι το 8,5% του πληθυσμού πάσχει από Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), δηλαδή περίπου 600.000 συμπολίτες μας. Από αυτούς το 1%, δηλαδή περίπου 5.000 ασθενείς, πάσχει από σοβαρό πνευμονικό εμφύσημα, που επηρεάζει δραματικά την ποιότητα ζωής και κατ’ επέκταση την επιβίωση.

Στην ημερίδα αυτή αξιόλογοι Έλληνες και διεθνείς συνάδελφοι με παγκόσμια αναγνώριση, θα μεταδώσουν τη γνώση και την εμπειρία τους πάνω σε μια επαναστατική θεραπευτική τεχνική για το σοβαρό πνευμονικό εμφύσημα, πρωτόγνωρη στην Ελλάδα, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Οφειλές νοσοκομείων: Αυξήθηκαν κατά 124% στη δεκαετία και κατά 295% στην πενταετία
Το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο "Αττικόν" για τις καταγγελίες του Γ. Καλλιάνου
Διεισδυτική μηνιγγιτιδοκοκκική νόσος: Αναδρομική μελέτη στη Θεσσαλονίκη