Όσοι έχουν σκύλο ξέρουν ότι υπάρχουν κάποιες χαρές που μόνο αυτό το ζώο μπορεί να σου δώσει. Είναι μέλος της οικογένειας και από τους πιο πιστούς φίλους που θα κάνεις ποτέ. Και η καθημερινή του βόλτα έχει περισσότερα οφέλη από όσα νομίζεις. Επειδή, όχι, δεν είναι απλά για να πάει ο φίλος σου τουαλέτα.

Διατηρεί το βάρος του

Ένας σκύλος που δεν ασκείται και δεν περπατά είναι ένας σκύλος που σύντομα θα πάσχει από παχυσαρκία. Και η παχυσαρκία είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη στα σκυλιά, καθώς μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για ασθένειες όπως ο διαβήτης, η καρδιοπάθεια, ακόμα και ο καρκίνος.

Διατηρείς και εσύ το βάρος σου

Το περπάτημα, άλλωστε, είναι εξαιρετική αερόβια γυμναστική και για εσένα. Αν είσαι σε περιφραγμένο χώρο, μάλιστα, και μπορείς να αφήσεις τον σκύλο σου ελεύθερο και να τρέξετε μαζί, ακόμα καλύτερα. Το παιχνίδι με τον σκύλο σου, όσο και αν δεν το σκέφτεσαι, είναι γυμναστική.

Βελτιώνει την υγεία του πεπτικού συστήματος και των αρθρώσεών του

Η κίνηση μπορεί να βοηθήσει τα σκυλιά να πηγαίνουν τακτικά στην τουαλέτα και να μην υποφέρουν από δυσκοιλιότητα. Επιπλέον, το περπάτημα βοηθά να καθυστερήσει η εμφάνιση αρθρίτιδας στα μεγαλύτερα σκυλιά.

Είναι μια κοινωνική εμπειρία για τον σκύλο

Πολλές φορές, ειδικά σε πάρκα με πολλά σκυλιά, μπορεί ο σκύλος σου να βιώσει έντονο στρες, συνεπώς ίσως θα ήταν καλύτερο να πηγαίνει για βόλτα μόνος του και να γνωρίζει σιγά-σιγά άλλα σκυλιά στον δρόμο. Είναι απαραίτητο για τον σκύλο να μάθει πώς να συμπεριφέρεται γύρω από άλλα ζώα. Επιπλέον, οι μυρωδιές, όσα βλέπει και όσα ακούει έξω στην βόλτα είναι πράγματα που πρέπει να συνηθίσει, για να παραμένει ψύχραιμος και να μην ενθουσιάζεται υπερβολικά.

Είναι κοινωνική εμπειρία και για εσένα

Επειδή το να έχεις σκύλο είναι κάπως παρόμοιο με το να έχεις παιδί. Και όπως θα σου πουν όλοι οι νέοι γονείς, τίποτα δεν είναι πιο ανεκτίμητο από ανθρώπους που καταλαβαίνουν ακριβώς τι σου συμβαίνει. Το να κάνεις και εσύ νέους φίλους, έστω στο πλαίσιο του πάρκου που πας τον σκύλο σου, είναι καλό για την ψυχική σου υγεία.

Κάνει καλό στην ψυχική υγεία του σκύλου

Οι σκύλοι πρέπει να εξερευνούν χώρους, να μυρίζουν πράγματα και να κινούνται ελεύθερα. Είναι στην φύση τους. Δεν είναι φτιαγμένοι για τον καναπέ. Αν δεις τον σκύλο σου να είναι ανήσυχος, να γλείφεται όλη την ώρα ή να μασουλάει πράγματα που δεν πρέπει, μάλλον είναι πολύ στρεσαρισμένος και χρειάζεται μια βόλτα.

Και, τέλος, μην ξεχνάς ότι είναι μια τέλεια ευκαιρία για να δεθείς περισσότερο με τον φίλο σου. Σε αγαπάει χωρίς όρια, και θέλει και εκείνος όλη σου την αγάπη.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς οι τροφές επηρεάζουν την περίοδο
ECDC: Πρώιμο κρούσμα λοίμωξης από ιό Δυτικού Νείλου στην Ισπανία - Τι γίνεται στην Ελλάδα
Γνωστοί γιατροί απροστάτευτοι απέναντι σε "φαντομάδες" του Διαδικτύου