Είμαστε στην καρδιά των εορτών! Εσείς περιποιηθήκατε τα άκρα σας; Το ξέρουμε ότι τώρα πια οι ιδέες και οι προτάσεις για τις αποχρώσεις και το nail art είναι τόσες πολλές, που κάποιες φορές μπορεί να σας μπερδεύουν στο τι να διαλέξτε. Μην ανησυχείτε όμως, μιας και η χειμερινή εορταστική περίοδος διαρκεί τουλάχιστον 2 εβδομάδες, οπότε έχετε την ευκαιρία να «καλλωπίστε» περισσότερες από μία φορές τα νύχια σας. 

Αν θέλετε να τα περιποιηθείτε στο σπίτι λιμάρετέ τα στο σχήμα που σας ταιριάζει ή κόψτε τα κοντά, φροντίστε τα με ένα λαδάκι, ώστε να μαλακώσουν τα επωνύχια (πετσάκια) σας και κόψτε με προσοχή ό,τι προεξέχει υπερβολικά. Στη συνέχεια, αν δεν μπορείτε να κρατήστε εύκολα ένα σκούρο και άρα πιο δύσκολο χρώμα, επιλέξτε να τα βάψετε με μία πιο φυσική (nude) απόχρωση του μπεζ, άσπρου, του ροζ ή ακόμα και του γκρι, ώστε κι αν σας ξεφτίσει λίγο το χρώμα στις άκρες και δεν προλαβαίνετε να το διορθώστε, να μη φαίνεται έντονα η ατέλεια.

Αυτό συνήθως το συστήνουμε σε γυναίκες – νοικοκυρές, που αναλαμβάνουν να μαγειρέψουν και να κάνουν δουλειές μέχρι τελευταία στιγμή και αρνούνται να φορέσουν γάντια. Βέβαια, η καλύτερη λύση στην περίπτωση αυτή είναι η ημιμόνιμη βαφή, που θα σας κάνει η τεχνήτρια των νυχιών, η οποία μπορεί να σας διαρκέσει αναλοίωτο το χρώμα από 7 – 15 ημέρες.

Αν θέλετε να σας περιποιηθεί κάποιος επαγγελματικά, στο ινστιτούτο ή στο κομμωτήριό σας, έχετε να επιλέξτε από μία μεγάλη ποικιλία σχεδίων, τεχνικών και χρωμάτων. Ας δούμε τι είναι φέτος στη μόδα για τις γιορτινές μέρες:

  • Το all time classic γαλλικό, με τις διαχρονικές αποχρώσεις του άσπρου με μπεζ, ροζ ή λευκό.
  • Το πάντα επίκαιρο και θηλυκό κόκκινο, σε όλες τις πιθανές του αποχρώσεις και φυσικά σε αυτήν που ταιριάζει καλύτερα στα χέρια και στο στυλ σας.
  • Οι πιο εναλλακτικοί συνδυασμοί γαλλικού, με χρώματα που παραπέμπουν σε Χριστούγεννα, π.χ. κόκκινο-πράσινο ή και πολλούς άλλους συνδυασμούς, όπως π.χ. μωβ-ροζ, γκρι-ροζ, γκρι-άσπρο, κ.α.
  • Χριστουγεννιάτικα funky σχέδια με ό,τι μπορεί να φανταστεί κάποιος, όπως π.χ. νιφάδες χιονιού, χριστουγεννιάτικα δέντρα, ταράνδους, αγιο-Βασίληδες, ποτήρι σαμπάνιας, το έτος 2014 και πολλά άλλα.
  • Σκούρες απλές αποχρώσεις όπως το μπορντώ, το γκρι, το μπλε, το πετρόλ, το σκούρο πράσινο και καφέ. Προτιμήστε τη γυαλιστερή εκδοχή τους, παρότι σε νεαρές ηλικίες πάει και η ματ όψη, που είναι πολύ στη μόδα και φέτος.
  • Φέτος για τις γιορτές είναι επίσης πολύ της μόδας τα τρισδιάστατα χρώματα τύπου χαβιάρι ή με γκλίτερ, που μπορούν να αποτελέσουν τη μοναδική απόχρωση βαφής των νυχιών σας ή μπορεί να είναι μέρος ενός σχεδίου.
  • Για όσους τολμούν περισσότερα μπορείτε να προσθέστε στο μανικιούρ σας δαντέλα, δέρμα, χρυσό, κρυστάλλους, αυτοκόλλητα ή τρισδιάστατα σχέδια.
  • Για τις πιο συντηρητικές, αλλά πάντοτε μες στη μόδα, γυναίκες είναι πολύ ωραίες και οι γήινες – nude αποχρώσεις, οι οποίες μεταξύ άλλων είναι και πολύ πρακτικές.

    Οι επιλογές είναι πάρα πολλές. Ό,τι και αν διαλέξτε φροντίστε να εναρμονίζεται με την όλη εικόνα, το στυλ, την ηλικία σας και κυρίως το λόγο για τον οποίον το φοράτε, π.χ. είστε η οικοδέσποινα του σπιτιού, άρα θα ήταν καλό να έχετε μία απαλή απόχρωση στα νύχια ή η φοιτήτρια – κόρη που θα έχει την άνεση να φορέσει και κάτι πιο δύσκολο, π.χ. κρυσταλλάκια ή 3D φιογκάκια στα νύχια της;

    Να περάστε πολύ όμορφα!

 

 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ και ΒΙΑΝΕΞ θωρακίζουν τον Έλληνα φαρμακοποιό
ΙΣΑ: 1ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: ‘’Έμφραγμα του Μυοκαρδίου- Νεότερες προσεγγίσεις’’
LIVE μετάδοση Λαπαροσκοπικής κολεκτομής 26 Απριλίου 2024