Αν πάσχετε από ψωρίαση, το πιο πιθανό είναι να υποφέρετε από χρόνια φαγούρα. Και όταν η πάθηση είναι σε έξαρση, μπορεί να είναι ιδιαίτερα ενοχλητική και κουραστική στην καθημερινή σας ζωή, χωρίς να αναφέρουμε ότι το ξύσιμο κάνει το δέρμα να κοκκινίζει, να πρήζεται, ή ακόμα και να δημιουργεί πληγές. Λόγω όλων αυτών, αυξάνεται ο κίνδυνος για αρκετές επιπλοκές, και μία από τις πιο τραγικές είναι πως τα άτομα με ψωρίαση αντιμετωπίζουν διπλάσιο κίνδυνο να πάσχουν και από κατάθλιψη, όπως αποκάλυψε μια πρόσφατη μελέτη.

Υπάρχουν, όμως, πράγματα που μπορείτε να κάνετε…

  • Αποφύγετε τα προϊόντα που έχουν αρώματα, όπως καθαριστικά σπιτιού ή μαλακτικά πλυντηρίου, καθώς μπορεί να επιδεινώσουν την φαγούρα. Επιλέξτε υποαλλεργικά προϊόντα.
  • Κάντε γρήγορα ντους, με χλιαρό νερό. Το πολύ ζεστό νερό αφυδατώνει το δέρμα, και επιδεινώνει τα συμπτώματα της πάθησης.
  • Χρησιμοποιήστε ήπιο σαπούνι, καθώς τα πιο σκληρά σαπούνια θα ερεθίσουν την επιδερμίδα σας.
  • Προσέξτε ενώ στεγνώνετε το δέρμα σας μετά το μπάνιο, καθώς το σκληρό τρίψιμο με πετσέτα θα σας ερεθίσει. Ταμπονάρετε απαλά το δέρμα σας με μία απαλή πετσέτα.
  • Χρησιμοποιείτε συνέχεια ενυδατική κρέμα. Χρειάζεστε μία αρκετά πηχτή κρέμα, λίγα λεπτά αφού έχετε στεγνώσει από το ντους. Έτσι, η κρέμα θα μπορέσει να κλειδώσει την υγρασία στο δέρμα σας, και θα παραμείνετε ενυδατωμένοι για περισσότερη ώρα.
  • Δοκιμάστε αντι-ισταμινικά, απλά επιλέξτε κάποιο που δεν φέρνει υπνηλία. Αν τα μη συνταγογραφούμενα δεν σας βοηθήσουν, μιλήστε με τον γιατρό σας για την πιθανότητα να σας γράψει ένα πιο ισχυρό.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αύξηση 7.146% στα πρόστιμα για παραβίαση προσωπικών δεδομένων - Τι γίνεται στην Υγεία
Κλειστός προϋπολογισμός για σκευάσματα χορηγουμένων από του στόματος για τον καρκίνο του προστάτη
Mυοσκελετικές ενοχλήσεις: Ζεστό ή κρύο επίθεμα;