Τριχοφυΐα στην πλάτη

Οι περισσότεροι άντρες έχουν τρίχες στην πλάτη, είτε πολλές είτε λίγες. Για άντρες που εύχονται να έχουν άτριχη πλάτη, υπάρχουν πολλές επιλογές διαθέσιμες.
Για προσωρινά αποτελέσματα, κρέμες, ξύρισμα, κερί και για πιο μόνιμη λύση, η αφαίρεση με λέιζερ.

Μεγάλη κοιλιά

Καθώς οι άντρες μεγαλώνουν τείνουν να παχαίνουν, με το περισσότερο πάχος να εγκαθίσταται στη μέση. Η μεγάλη μέση μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας. Ωστόσο η κατάλληλη διατροφή και άσκηση μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση της περιμέτρου της μέσης και του κινδύνου για σχετικά προβλήματα υγείας.

Υπερβολική εφίδρωση

Οι άντρες ιδρώνουν περισσότερο από τις γυναίκες, αλλά ορισμένοι άντρες ιδρώνουν περισσότερο, γενικά. Η υπερβολική εφίδρωση συνήθως επηρεάζει περιοχές που τείνουν να ιδρώνουν περισσότερο. Παλάμες, μασχάλες και πατούσες. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν αποτελεί πρόβλημα για εσάς. Μπορεί να υπάρχουν διαθέσιμες αγωγές για να μην ιδρώνετε.

Αρχή φαλάκρας

Η φαλάκρα αντρικού τύπου εμφανίζεται σε πολλούς άντρες. Οι άντρες αρχίζουν να παρατηρούν ότι τα μαλλιά τους αδυνατίζουν καθώς και ότι οπισθοχωρούν στην ηλικία των 30 και μέχρι τα 50, πολλοί άντρες μπορεί να είναι σημαντικά φαλακροί. Υπάρχουν τρόποι αντιμετώπισης της τριχόπτωσης, όπως φάρμακα και εμφύτευση.

Αχρωματοψία

Το να έχετε αχρωματοψία σημαίνει ότι δεν βλέπετε τα χρώματα φυσιολογικά. Η πάθηση επηρεάζει περίπου 1 στους 10 άντρες και συνήθως υπάρχει αδυναμία να ξεχωρίσουν το κόκκινο και το πράσινο χρώμα.

Δεν υπάρχει αγωγή για την αχρωματοψία, ωστόσο υπάρχουν ειδικοί φακοί επαφής και γυαλιά που μπορεί να βοηθούν στον καλύτερο εντοπισμών χρωμάτων. Πρόκειται για μόνιμη κατάσταση και οι περισσότεροι άντρες μαθαίνουν να προσαρμόζονται χωρίς δυσκολία.

Ροχαλητό

Το ροχαλητό επηρεάζει περίπου το 44% των αντρών και είναι πιο σύνηθες σε αυτούς παρά στις γυναίκες.
Μπορεί να επηρεαστεί από τη στάση που κοιμάστε, τα φάρμακα που λαμβάνετε, το αλκοόλ ή παθήσεις. Μπορεί να είναι και σημάδι σοβαρής διαταραχής ύπνου, της άπνοιας. Αν το ροχαλητό διαταράσσει τον ύπνο σας συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για να αποκλείσετε παθήσεις.

Αέρια

Τα αέρια που περνούν από τα έντερα είναι σύνηθες φαινόμενο και αβλαβές. Τα φασόλια, τα φρούτα, τα λαχανιά και άλλες τροφές υψηλές σε ίνες μπορούν να προκαλέσουν αέρια όπως και τα ανθρακούχα ροφήματα.

Αν έχετε δυσανεξία στη λακτόζη, η κατανάλωση γαλακτοκομικών μπορεί να σας οδηγήσει σε περισσότερα αέρια. Αν τα υπερβολικά αέρια αποτελούν ανησυχία για εσάς, προσέξτε τροφές που προκαλούν περισσότερα αέρια και συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν τα συμπτώματα δεν σταματούν όταν αφαιρείτε τις ένοχες τροφές.

Σωματικές οσμές

Προέρχονται από βακτήρια που θεριεύουν σε υγρό, ζεστό περιβάλλον. Όταν ιδρώνουμε, το δέρμα γίνεται πρόσφορο έδαφος για βακτήρια και μπορεί να αναδύει δυσάρεστη μυρωδιά. Τροφές όπως το σκόρδο και το κρεμμύδι μπορεί να είναι ένοχες. Συνήθως ένα ντους, καθαρά ρούχα και αντιιδρωτικά βοηθούν να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά.

Νύχια που γυρνούν προς τα μέσα

Ένα νύχι που γυρνά προς τα μέσα εμφανίζεται όταν το νύχι αναπτύσσεται μέσα στο δέρμα που το περιβάλλει. Συνήθως επηρεάζεται το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού και τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πόνο, ερυθρότητα, οίδημα και λοίμωξη. Για να εμποδίσετε τα νύχια που γυρνούν προς τα μέσα αποφύγετε να τα κόβετε πολύ κοντά, χρησιμοποιήστε νυχοκόπτες ιδιαιτέρως σχεδιασμένους για τα νύχια των ποδιών και φορέσετε παπούτσια που δεν είναι πολύ στενά.

‘Ασχημη αναπνοή

Η άσχημη αναπνοή μπορεί να προκληθεί από το κάπνισμα ή από την κατανάλωση τροφών που μυρίζουν έντονα, αλλά πιο συχνά προκαλείται από βακτήρια στο στόμα. Η κατάλληλη στοματική υγιεινή, όπως το βούρτσισμα των δοντιών και το νήμα μπορούν συνήθως να εξουδετερώσουν τις οσμές. Αρκετές παθήσεις μπορεί να κρύβονται πίσω από την άσχημη αναπνοή, όπως η ουλίτιδα, η ξηροστομία, η ιγμορίτιδα ή ο διαβήτης. Αν τα συμπτώματα της άσχημης αναπνοής επιμένουν ακόμα και με κατάλληλη στοματική υγιεινή, συμβουλευτείτε τον γιατρό ή τον οδοντίατρό σας.

 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο