Oλοκληρώθηκαν και στην Ελλάδα οι διαδικασίες ενοποίησης των τριών ημεδαπών θυγατρικών εταιρειών των ομίλων Takeda (Takeda Ελλάς Α.Ε.) και Shire (Shire Ελλάς Α.Ε. και Baxalta Μ.Ε.Π.Ε.), με κύριο γνώμονα να επιτευχθεί η μεγιστοποίηση των συναφών συνεργειών και η βελτιστοποίηση των επιχειρησιακών λειτουργιών τους προς όφελος των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους ασθενείς και το σύστημα υγείας. 

Η εν λόγω ενοποίηση υλοποιήθηκε μέσω συγχώνευσης των ανωτέρω τριών νομικών οντοτήτων και ειδικότερα διά απορροφήσεως από την εταιρεία TAKEDA ΕΛΛΑΣ των εταιρειών SHIRE ΕΛΛΑΣ Α.Ε. και BAXALTA ΕΛΛΑΣ. Η συγχώνευση στην Ελλάδα συντελέστηκε επίσημα σήμερα. 

Κατά τα οριζόμενα στις κείμενες νομοθετικές διατάξεις, από την ημερομηνία συντέλεσης της συγχώνευσης η απορροφώσα εταιρεία «TAKEDA ΕΛΛΑΣ Α.Ε.» υποκαθίσταται ως καθολική διάδοχος και υπεισέρχεται αυτοδικαίως στο σύνολο των δικαιωμάτων, υποχρεώσεων, συμβατικών σχέσεων και εν γένει των εννόμων σχέσεων των απορροφημένων εταιρειών, οι οποίες έκτοτε παύουν να υφίστανται. 

Υπενθυμίζεται ότι το  2019 πραγματοποιήθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο η εξαγορά της “Shire plc” από την “Takeda Pharmaceutical Company Limited”. Η συγκεκριμένη εξαγορά κατέστησε τη TAKEDA  παγκόσμιο ηγέτη στον κλάδο των βιοφαρμακευτικών προϊόντων με παρουσία σε 80 χώρες και περιοχές.

Επιχειρηματικά, οι προσπάθειές της για Έρευνα και Ανάπτυξη επικεντρώνονται σε τέσσερις θεραπευτικούς τομείς: την Ογκολογία, τη Γαστρεντερολογία, τη Νευρολογία και τις Σπάνιες Νόσους, καθώς και σε επενδύσεις που στοχεύουν στα Παράγωγα Αίματος και στα Εμβόλια.  

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα