Η εταιρεία Regeneron ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ζητήσει από τον FDA να επεκτείνει την άδεια επείγουσας χρήσης για το φάρμακο αντισωμάτων που παράγει, ώστε να χρησιμοποιείται ως προληπτική αγωγή έναντι της COVID-19.

Η φαρμακοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι οι κλινικές δοκιμές τελικού σταδίου, έδειξαν ότι η αγωγή της, REG-COV, ήταν 72% αποτελεσματική στην πρόληψη επαφών στα νοικοκυριά από έκθεση σε συμπτωματικούς την πρώτη εβδομάδα και 93% τις επόμενες εβδομάδες.

Ο Dr. Myron Cohen, του University of North Carolina, δήλωσε ότι αυτά τα στοιχεία υποδεικνύουν ότι το  REGEN-COV μπορεί να είναι συμπληρωματικό σε στρατηγικές εμβολιασμού, ιδιαίτερα σε όσους έχουν υψηλό κίνδυνο λοίμωξης.

Ο Cohen δήλωσε, ότι η αγωγή φάνηκε να διατηρεί την ισχύ της έναντι αναδυόμενων παραλλαγών του νέου κορωνοΙού.

Ο Cohen πρόσθεσε ότι αν εγκριθεί, βολική και υποδόρια χορήγηση του REGEN-COV θα μπορούσε να συμβάλλει στον έλεγχο εξάρσεων σε περιβάλλοντα υψηλού κινδύνου, όπου οι άνθρωποι δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί.

Ο Dr. Dan H. Barouch, του Beth Israel Deaconess Medical Center, δήλωσε ότι οι δοκιμές της Regeneron έδειξαν ότι το αντίσωμα επίσης φάνηκε αποτελεσματική αγωγή μετά την έκθεση.

Ο Barouch δήλωσε ότι η γρήγορη και ισχυρή προστασία και η υποδόρια χορήγηση, στηρίζουν την πρακτική χρησιμότητα αυτών των αντισωμάτων στην προστασία από την COVID-19, σε διάφορα περιβάλλοντα,όπως μετά από έκθεση υψηλού κινδύνου.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις