Σε χαμηλά επίπεδα κινήθηκε και πάλι η γρίπη, o κορωνοϊός και ο αναπνευστικός συγκυτιακός ιός (RSV) την εβδομάδα 1 έως 7 Ιουνίου 2026.
Δεν καταγράφηκαν θάνατοι ούτε νοσηλείες σε ΜΕΘ, όπως προκύπτει από το εβδομαδιαίο επιδημιολογικό δελτίο του ΕΟΔΥ που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.
Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του Οργανισμού, η θετικότητα CoViD παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, το ίδιο όπως και η θετικότητα γρίπης ενώ σε χαμηλά επίπεδα βρίσκεται και ο RSV.
Οι ειδικοί του Οργανισμού δεν κατέγραψαν εισαγωγές σε νοσοκομεία ασθενών με CοViD (10 την προηγούμενη εβδομάδα), αλλά καταγράφηκε μικρή αύξηση στις εισαγωγές ασθενών με γρίπη που έφθασαν τις 6 (2 την προηγούμενη εβδομάδα).
|
|
1-7 Ιουνίου 2026 |
25-31 Μαίου 2026 |
| Νέοι θάνατοι ασθενών με CoViD | 0 | 0 |
| Διασωληνωμένοι με CoViD | 0 | 0 |
| Νέες νοσηλείες ασθενών με CoViD | 0 | 10 |
| Εισαγωγές σε ΜΕΘ ασθενών με γρίπη | 0 | 0 |
| Νέες νοσηλείες ασθενών με γρίπη | 6 | 2 |
| Θάνατοι ασθενών με γρίπη | 0 | 1 |
Λύματα
Σε ότι αφορά, τέλος, το ιικό φορτίο στα λύματα σε CoViD και γρίπη, η τάση είναι για μια ακόμη φορά πτωτική σε όλη την Επικράτεια.
Συστήνεται η εφαρμογή προστατευτικών μέτρων, που περιλαμβάνουν αναπνευστική υγιεινή, συχνό πλύσιμο των χεριών και καλό αερισμό των χώρων.
Προσθέστε το iatronet.gr στο DiscoverΕιδήσεις υγείας σήμερα
Προβλήματα θυρεοειδούς και οι τροφές που πρέπει να αποφεύγετε
Ελλάδα: Οι ασθενείς έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση σε μόλις 1 στα 5 καινοτόμα φάρμακα της τελευταίας τετραετίας
Τρέξιμο και περπάτημα: Ποιο είναι καλύτερο;