Μισά από τα παιδιά που εμφάνισαν τη σοβαρή πάθηση που συνδέεται με την COVID-19 και ονομάζεται πολυσυστηματικο φλεγμονώδες σύνδρομο στα παιδιά, (MIS-C) είχαν νευρολογικά συμπτώματα ή σημάδια όταν μπήκαν στο νοσοκομείο, αναφέρει προκαταρκτική έρευνα που θα παρουσιαστεί στο συνέδριο της American Academy of Neurology. Τα συμπτώματα περιλάμβαναν πονοκέφαλο, εγκεφαλοπάθεια και παραισθήσεις.

Το σύνδρομο που εμφανίζεται μετά από λοίμωξη παιδιών με κορωνοιό, ακόμα μαθαίνουμε πώς επηρεάζει τα παιδιά και τι πρέπει να προσέχουμε, δήλωσε ο ερευνητής Omar Abdel-Mannan, του University College London. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι πολλά παιδιά είχαν νευρολογικά συμπτώματα από το Κεντρικό και το περιφερικό νευρικό σύστημα.

Ερευνητές επισκόπησαν στοιχεία παιδιών κάτω των 18 ετών που νοσηλεύτηκαν μεταξύ Απριλίου και Σεπτεμβρίου 2020, με πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο στα παιδιά.

Υπήρχαν 46 παιδιά με μέση ηλικία τα 10 έτη. Από αυτά, 24 είχαν νευρολογικά συμπτώματα που δεν είχαν εμφανίσει προηγουμένως. 24 είχαν πονοκεφάλους, 14 εγκεφαλοπάθεια, 6 ανωμαλίες στη φωνή, 6 παραισθήσεις και 5 είχαν αταξία.

Επιπλέον, 3 παιδιά είχαν πρόβλημα με τα περιφερικά νεύρα και ένα είχε σπασμούς.

Tα παιδιά με νευρολογικό σύνδρομο ήταν πιο πιθανό να χρειάζονται αναπνευστήρα και φάρμακα για τη σταθεροποίηση του κυκλοφορικού σε σχέση με παιδιά χωρίς νευρολογικά συμπτώματα. Ωστόσο, δεν υπήρχαν διαφορές στα δημογραφικά στοιχεία, σε δείκτες φλεγμονής ή στον έλεγχο του βραχυπρόθεσμου αποτελέσματος μεταξύ των 2 ομάδων.

Παιδιά που εμφανίζουν την πάθηση θα πρέπει να αξιολογούνται για νευρολογικά συμπτώματα και τη μακροπρόθεσμη νοητική εξέλιξη, δήλωσαν ερευνητές.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις