To πράσινο φως από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ έλαβε η Abbott Laboratories για να μπορεί να διαθέτει χωρίς συνταγή την ταχεία δοκιμή αντιγόνου COVID-19.

Η εταιρεία με έδρα το Ιλινόις δήλωσε ότι θα ξεκινήσει να στέλνει το τεστ BinaxNOW σε λιανοπωλητές τις επόμενες εβδομάδες.

Είναι από τις πιο ευρέως διαθέσιμες δοκιμές COVID-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες και παράγει αποτελέσματα σε περίπου 15 λεπτά. Οι χρήστες θα μπορούν να αγοράζουν τεστ σε καταστήματα ή στο Διαδίκτυο χωρίς ιατρική συνταγή και να τα πραγματοποιούν στο σπίτι τους.

Η Abbott θα τα πουλήσει σε εμπόρους λιανικής πώλησης με λιγότερα από 10 δολ το καθένα, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της εταιρείας στο Reuters.

"Τώρα πετύχαμε αυτό που σκοπεύουμε να κάνουμε όταν ξεκινήσαμε το BinaxNOW, δηλαδή να προσφέρουμε μια προσιτή και άμεσα διαθέσιμη δοκιμή στον αμερικανικό λαό που δίνει ακριβές αποτέλεσμα ", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Robert Ford .

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ έχουν επισημάνει ότι οι εκτεταμένες δοκιμές είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη των επιδημιών.

Το τεστ της Abbott απαιτεί ένα σχετικά μη επεμβατικό ρινικό επίχρισμα.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί συχνά για τον έλεγχο ασυμπτωματικών ατόμων για το COVID-19, σύμφωνα με την πρόσφατα διευρυμένη εξουσιοδότηση από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ.

Το τεστ BinaxNOW εγκρίθηκε τον Αύγουστο του 2020 για χρήση όταν συνταγογραφείται από επαγγελματίες υγείας σε άτομα που είναι ύποπτα ότι έχουν COVID-19.

Η Abbott παράγει περίπου 50 εκατομμύρια δοκιμές BinaxNOW το μήνα στις εγκαταστάσεις παραγωγής της στις ΗΠΑ

Πηγές:
https://www.reuters.com/ article/us-health-coronavirus- abbott-idUSKBN2BO42D

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα