Όπως αναφέρει το δημοσίευμα στην The Independent, η επιστολή προς το προσωπικό του, του Chelsea and Westminster Hospital Foundation Trust, υπογεγραμμένη από τον διευθύνοντα σύμβουλο Lesley Watts, δεν έχει σταλεί ακόμη στο προσωπικό, αλλά έχει κοινοποιηθεί σε δεκάδες ανώτερα αφεντικά του NHS στο Λονδίνο.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι  6.000 άτομα  "επέλεξαν" να μην εμβολιαστούν και τους παρότρυνε να αλλάξουν γνώμη. "Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη την κατάσταση εμβολιασμού στην εκτίμηση του επαγγελματικού κινδύνου και αυτό μπορεί να επηρεάσει το εύρος των καθηκόντων που αναλαμβάνετε και μάλιστα το περιβάλλον στο οποίο εργάζεστε", ανέφερε η επιστολή.

Η μελέτη του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ συνέκρινε 170.000 εμβολιασμένους ηλικιωμένους ασθενείς, ηλικίας μεταξύ 80 και 83 ετών, με μη εμβολιασμένους ηλικίας 76 έως 79 ετών.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το επίπεδο των εισαγωγών έκτακτης ανάγκης ήταν 76% χαμηλότερο στις εμβολιασμένες ομάδες, με τον αριθμό των θετικών εξετάσεων επίσης 70% χαμηλότερο 35 ημέρες μετά τον πρώτο εμβολιασμό τους.

Κατέληξε επίσης στο συμπέρασμα ότι τόσο τα εμβόλια Pfizer / BioNTech όσο και Oxford / AstraZeneca ήταν «αποτελεσματικά στη μείωση των νοσηλείας και των λοιμώξεων του Covid-19 . 

Πηγές:
https://www.independent.co.uk/news/health/coronavirus-news-live-vaccine-covid-b1831068.html

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας