Μέχρι και πριν λίγο καιρό κανείς δεν ήξερε την  κινεζική εταιρεία βιοτεχνολογίας JOYSBIO (Tianjin) Biotechnology Co., Ltd. Σήμερα την ξέρουν πολλοί και την μαθαίνουν περισσότεροι με το πέρασμα του χρόνου.

Γιατί; διότι α) τα διαγνωστικά της τεστ κυριαρχούν σε όλο τον κόσμο ως ένα από τα βασικότερα όπλα ανάσχεσης της πανδημίας και β) με τα δικά της τεστ κατέβηκαν σχεδόν όλοι οι συμμετέχοντες στον προηγούμενο διαγωνισμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την προμήθεια των πρώτων 10 εκατ. τεμαχίων διεκδικώντας την επιλογή τους. 

Πληροφορίες θέλουν τα δικά της τεστ να πρωταγωνιστούν και στους μελλοντικούς διαγωνισμούς από το ελληνικό κράτος. Την ίδια στιγμή πληθαίνουν οι φήμες που θέλουν παράγοντες της κυβέρνησης να συνομιλούν απευθείας με εταιρείες στην Κίνα προκειμένου να διασφαλίσουν όχι μόνο την συνεχή προμήθεια της χώρας με αυτά τα τεστ, αλλά και η ροή να γίνεται χωρίς προβλήματα. 

Ποια όμως είναι η κινέζικη εταιρεία Joysbio;

Με επίκεντρο την Ε & Α που αναπτύσσει, κατασκευάζει και προμηθεύει ιατρικά in-vitro διαγνωστικά (IVD) υψηλής ποιότητας κιτ δοκιμών καθώς και επαναστατικά προσαρμοσμένα κιτ αντιδραστηρίων σε όλα τα μέρη η JOYSBIO ιδρύθηκε από μια ομάδα επαγγελματιών με εμπειρία στον χώρο σε όλους τους τομείς της εφοδιαστικής αλυσίδας. 

Έχει καθιερώσει ένα ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας που εφαρμόζει διεθνή πρότυπα (EN ISO 13485), διασφαλίζοντας κορυφαία ποιότητα δοκιμών και ακρίβεια. Επίσης, τα περισσότερα από τα προϊόντα της είναι πιστοποιημένα με CE και CFDA.

Η έδρα της βρίσκεται στη νέα περιοχή Tianjin Binhai, κοντά στο λιμάνι Tianjin.

Επί του παρόντος, η JOYSBIO παράγει περισσότερες από 500.000 δοκιμαστικές κασέτες την ημέρα για την παροχή τεστ σε εργαζόμενους στον τομέα της υγείας . Στα test της που ξεχωρίζουν όπως αναφέρονται και στην ιστοσελίδα της είναι τα κάτωθι:

Κιτ δοκιμής αντισωμάτων COVID-19

Ως κορυφαίος κατασκευαστής κιτ δοκιμής πλευρικής ροής στην Κίνα, η JOYSBIO ανέπτυξε και κυκλοφόρησε μία από τις πρώτες κασέτες ταχείας δοκιμής πλευρικής ροής στον κόσμο για τη διάγνωση της νέας νόσου του κορωνοϊού το 2019. Το COVID-19 Antibody Rapid Test Kit (Colloidal Gold) προορίζεται για  προσδιορισμό in vitro τόσο των IgG όσο και των IgM αντισωμάτων στον ανθρώπινο ορό, στο πλάσμα και στο αίμα των δακτύλων. 

Χαρακτηριστικά

  • Ταχεία ανίχνευση εντός 15 λεπτών
  • Συμβατό με ορό, πλάσμα, ολικό αίμα και αίμα δακτύλου
  • Ποιοτική ανίχνευση τόσο των IgG όσο και των IgM αντισωμάτων
  • Δοκιμή σημείου φροντίδας (POC) με ευανάγνωστη οπτική ερμηνεία

Σετ γρήγορης δοκιμής αντιγόνου Coronavirus

Τον Ιούνιο του 2020, η JOYSBIO Biotechnology κυκλοφόρησε ένα νέο κιτ COVID-19 Antigen Rapid Test (Colloidal Gold). Το νέο κιτ δοκιμής αντιγόνου είναι μια ανοσοδοκιμασία πλευρικής ροής για την ποιοτική ανίχνευση του αντιγόνου SARS-COV-2 (πρωτεΐνη νουκλεοκαψιδίου) σε δείγματα ανώτερου αναπνευστικού με ρινικά επιχρίσματα ή σάλιο κατά την οξεία φάση της μόλυνσης. 

Χαρακτηριστικά

  • Ταχεία ανίχνευση 15 λεπτών
  • Εύκολη λειτουργία αντιγόνου κορωνοϊού
  • Συλλογή δειγμάτων ρινικού επιχρίσματος με λιγότερη εισβολή (NS)
  • Σήμανση CE-IVD
  • Διατίθεται σε δοκιμές 1/2/5/20 / κουτί.

Ως ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ανάλυσης πλευρικής ροής στην Κίνα, η JOYSBIO Biotechnology παράγει σήμερα πάνω από 3.000.000 κιτ δοκιμής την ημέρα. 

Κιτ δοκιμής εξουδετερωτικών αντισωμάτων COVID-19

Στις 4 Ιουλίου 2020, η JOYSBIO κυκλοφόρησε το πρώτο γρήγορο κιτ εξουδετέρωσης αντισωμάτων COVID-19 (κασέτα πλευρικής ροής) για την ανίχνευση του αντισώματος εξουδετέρωσης SARS-COV-2 (NAb), το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον προσδιορισμό της κατάστασης ανοσίας μετά τη μόλυνση ή τον εμβολιασμό.

Παρόμοια με πολλές μολυσματικές ασθένειες, τα εξουδετερωτικά αντισώματα μπορούν να βοηθήσουν στην αναστολή της αντιγραφής SARS-CoV-2, πράγμα που σημαίνει ότι το επίπεδο εξουδετερωτικού αντισώματος σχετίζεται με την ανοσία μελλοντικών μολύνσεων SARS-CoV-2. Η ταχεία ανίχνευση εξουδετερωτικών αντισωμάτων μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη εμβολίων, στη θεραπεία πλάσματος και στη μελέτη ανοσολογίας.

Χαρακτηριστικά

  • Ταχεία αξιολόγηση της ανοσίας εντός 25 λεπτών.
  • Αποδεικνύεται από κλινική αξιολόγηση με άτομα που έλαβαν εμβόλιο Pfizer-BioNTech.
  • Συμβατό με ορό, πλάσμα, ολικό αίμα και αίμα δακτύλου.
  • Συμβατό με οπτική συσκευή ανάγνωσης για POC.

Πηγές:
https://en.joysbio.com/covid-19-antigen-rapid-test-kit/

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας