Η CanSino Biologics της Κίνας θα ξεκινήσει κλινικές δοκιμές για ένα εμβόλιο κατά της Covid-19 που θα χορηγηθεί μέσω εισπνοής, την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Xuefeng Yu.

Τα ποσοστά αποτελεσματικότητας για τα εμβόλια καά της Covid, της Κίνας βρέθηκαν να είναι χαμηλότερα από αυτά που ανέπτυξαν οι Pfizer -BioNTech και Moderna . Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο διευθυντής του Κινέζικου Κέντρου Ελέγχου Νόσων αναγνώρισε δημόσια ότι τα κινέζικα εμβόλια "δεν έχουν πολύ υψηλά ποσοστά προστασίας".

Ο Yu είπε στο CNBC ότι ένα εισπνεόμενο εμβόλιο θα μπορούσε να είναι πιο αποτελεσματικό από αυτά που δίνονται με έγχυση, δεδομένου ότι ο Κορωνοϊός εισέρχεται στο ανθρώπινο σώμα μέσω των αεραγωγών.

Το CanSinoBIO αναπτύσσει από κοινού το εμβόλιο εισπνοής με το Ινστιτούτο Βιοτεχνολογίας του Πεκίνου. Για να είμαστε σαφείς, το εμβόλιο Adenovirus Type 5 Vector της εταιρείας - ή Ad5-nCoV - που χορηγήθηκε με ένεση είχε ήδη εγκριθεί για χρήση στην Κίνα και σε πολλές άλλες χώρες.

Ο Yu εξήγησε ότι θεωρητικά, ένα εισπνεόμενο εμβόλιο θα μπορούσε να παρέχει πρόσθετη προστασία ενεργοποιώντας αντισώματα ή κύτταρα Τ που είναι ζωτικής σημασίας για το ανοσοποιητικό σύστημα και τους αεραγωγούς. 

Πηγές:
https://www.cnbc.com/2021/04/19/china-is-starting-clinical-trials-of-a-covid-vaccine-that-can-be-inhaled.html

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα