Είναι άδικο να ισχυρίζεται κανείς ότι η Ελλάδα τα πήγε άσχημα στην πανδημία, τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha.

Σχολιάζοντας το άνοιγμα που εξαγγέλθηκε χθες υποστήριξε ότι είναι το "επιδημιολογικά σωστό", καθώς οι ειδικοί λένε βγείτε έξω όσο πιο πολύ μπορείτε.

Σε ότι αφορά το "κίνημα της πλατείας" ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι είναι εξαίρεση. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών συμμορφώνεται στα μέτρα. "Οι παρεμβάσεις της αστυνομίας ήταν περιορισμένες", σημείωσε και παραδέχτηκε ότι τα όσα έγιναν στη Νέα Σμύρνη ήταν "ένα λάθος, μια αστοχία που δεν έπρεπε να συμβεί".

Ο πρωθυπουργός αρνήθηκε ότι μετά τη Νέα Σμύρνη υπάρχει μια "λευκή απεργία" σε ό,τι αφορά τους ελέγχους από την αστυνομία και προειδοποίησε ότι το Πάσχα ο έλεγχος στους αυτοκινητόδρομους θα είναι αυστηρός και τα πρόστιμα τσουχτερά για όσους επιχειρήσουν να κινηθούν προς την επαρχία.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει το θέμα των υγειονομικών που δεν εμβολιάζονται. Σεπτέμβριο και Οκτώβριο όταν θα είμαστε προ της νέας εμβολιαστικής περιόδου θα τεθεί το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού για κάποιες ομάδες, ειδικά τους υγειονομικούς. Μάλιστα έβαλε στο κάδρο εκτός από την Covid και τον ιό της γρίπης. "Δεν θέλω να ανοίξω αυτή τη συζήτηση τώρα, θέλω να το κάνω σε μια ουδέτερη στιγμή, όταν θα έχει μειωθεί η πίεση στο ΕΣΥ".

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πιθανόν κάποια από τα μέτρα προστασίας θα μείνουν για πάντα, όπως η μάσκα στα νοσοκομεία.

Κανείς εργοδότης δεν μπορεί να απολύσει εργαζόμενο που αρνήθηκε να κάνει το εμβόλιο, τόνισε. Πιστεύω όμως ότι οι νέοι θα σπεύσουν να το κάνουν. Σημείωσε δε ότι το καλύτερο εμβόλιο είναι αυτό που μπορείς να κάνεις πιο γρήγορα.

Απευθείας διαπραγματεύσεις

Η κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί κεντρικά, με απευθείας διαπραγματεύσεις την προμήθεια self tets, δήλωσε ο πρωθυπουργός στη σκιά της ματαίωσης του διαγωνισμού για 10 + 10 εκατομμύρια τεμάχια, επιβεβαιώνοντας όσα μετέδωσε το πρωϊ το Iatronet.gr.

Βαθύτατος λαϊκισμος το αίτημα για τα πρακτικά

Η κυβέρνηση αποφασίζει, δεν αποφασίζουν οι ειδικοί, ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός ερωτηθείς γιατί δεν δίνει τα πρακτικά των συνεδριάσεων. 95 στις 100 φορές έχουμε συνταχθεί απόλυτα με τις εισηγήσεις.

Πηγές:
Euro2day

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα