Αναστάτωση προκάλεσε στο δημαρχιακό μέγαρο της Θεσσαλονίκης η πληροφορία ότι ένα από τα δύο επιβεβαιωμένα ως τώρα κρούσματα της μετάλλαξης "Δέλτα" του κορωνοϊού αφορά δημοτική υπάλληλο. Η πληροφορία επιβεβαιώθηκε από την διοίκηση του κεντρικού Δήμου, η οποία διαβεβαιώνει πως έλαβε όλα τα μέτρα ελέγχου και αποφυγής μετάδοσης, ενώ οι εργαζόμενοι εκφράζουν ανησυχία και ζητούν επιπλέον ενέργειες.

Όπως έγινε γνωστό, η υπάλληλος που φέρει το μεταδοτικό στέλεχος εργάζεται στη Διεύθυνση Αρχιτεκτονικού, και βρίσκεται εκτός της υπηρεσίας της τις τελευταίες δύο εβδομάδες, λόγω ασθένειας μελών της οικογένειάς της. "Από τις 14 Ιουνίου είχε μπει σε προληπτική καραντίνα, επειδή ήταν στενή επαφή κρουσμάτων κορωνοϊού, δηλαδή του συζύγου και των παιδιών της.

Στις 25 Ιουνίου υποβλήθηκε σε τεστ, προκειμένου να επιστρέψει στην υπηρεσία της και το ίδιο απόγευμα ενημερώθηκε από τον ΕΟΔΥ ότι είναι θετική στη μετάλλαξη Δέλτα", είπε στο iatronet ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κοινωνικών υπηρεσιών και συντονιστής COVID-19 για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, Χάρης Αηδονόπουλος (φωτογραφία) και πρόσθεσε: "την ίδια μέρα η υπάλληλος ενημέρωσε την υπηρεσία της και τη Δευτέρα έγινε έλεγχος σε όλους τους εργαζόμενους σε αυτήν. Βρέθηκαν όλοι αρνητικοί".

Εκπρόσωποι του Συλλόγου Εργαζομένων στον Κεντρικό Δήμο διατύπωσαν επιφυλάξεις για το κατά πόσο έγιναν όσα έπρεπε, ώστε να προστατευτεί το σύνολο του προσωπικού από τον κίνδυνο μετάδοσης. Όπως ανέφεραν, δεν έγινε ιχνηλάτηση επαφών, ενώ ελέγχθηκε μόνο το προσωπικό που εργαζόταν στο ίδιο τμήμα με το κρούσμα.

"Ο Δήμος δεν μπορεί να κάνει ιχνηλάτηση. Αυτή είναι αρμοδιότητα του ΕΟΔΥ", απάντησε ο κ. Αηδονόπουλος και πρόσθεσε πως έγιναν όλα όσα προβλέπονται από τα πρωτόκολλα. Μάλιστα, σημείωσε ότι η δημοτική Αρχή δεν έχει ενημερωθεί από τον ΕΟΔΥ για ειδικά πρωτόκολλα δράσεων για την συγκεκριμένη μετάλλαξη.

Η υπάλληλος είναι καλά στην υγεία της, ενώ δεν έγινε γνωστό αν η μόλυνσή της με τη μετάλλαξη Δέλτα σχετίζεται με κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η μοναξιά αυξάνει τον κίνδυνο θνητότητας σε επιζώντες από καρκίνο
CoViD-19: Συχνότερη η απώλεια όσφρησης μετά από μόλυνση με παραλλαγή Άλφα
Κεθεά Ήπειρος: Πρόγραμμα κατάρτισης ‘’Αρωματικά-Φαρμακευτικά Φυτά’’