Από τι μπορεί να προκλήθηκε, και πώς θα το ξεφορτωθείτε; Αυτές είναι οι πιο πιθανές εξηγήσεις.

Κύστεις

Οι κύστεις είναι μικροί, γεμάτοι με υγρό σάκοι που μπορούν να εμφανιστούν οπουδήποτε στο δέρμα και συχνά προκαλούνται από φραγμένους αδένες του δέρματος. Ένας από τους πιο συνηθισμένους τύπους ονομάζονται σμηγματογόνες κύστεις που παρατηρούνται συχνά στο κεφάλι, το λαιμό και την πλάτη. Αυτές προκύπτουν από φραγμένους σμηγματογόνους αδένες που παράγουν τις εκκρίσεις που λιπαίνουν το δέρμα. Είναι αβλαβείς, αλλά μπορεί περιστασιακά να μολυνθούν και να αυξηθούν σε μέγεθος. Οι δερματικές κύστεις είναι συνήθως ‘’κινητές’’ και μπορούν να μετακινηθούν από πλευρά σε πλευρά.

Ακμή

Η ακμή είναι μια πολύ κοινή δερματική πάθηση, ιδιαίτερα σε νεότερους ανθρώπους. Σε αυτή την πάθηση, οι πόροι και οι θύλακες στο δέρμα φράσσονται με λιπαρότητα και νεκρό δέρμα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ένα εξόγκωμα στο δέρμα που μπορεί να μολυνθεί, τα γνωστά σπυράκια, συμπεριλαμβανομένου του μέρους πίσω από το αυτί.

Λιπώματα

Τα λιπώματα είναι λιπαρά εξογκώματα που αναπτύσσονται κάτω από το δέρμα και τα οποία μπορεί να εμφανιστούν οπουδήποτε στο σώμα. Εάν είναι πολύ μικρά, μπορεί να μην γίνονται αισθητά, αλλά αν είναι μεγαλύτερα, μπορείτε να τα αισθανθείτε ως ένα μικρό, μαλακό και κινητό εξόγκωμα που είναι συνήθως ανώδυνο. Σε σύγκριση με μια δερματική κύστη, τα λιπώματα συνήθως βρίσκονται πιο βαθιά στο δέρμα και θα τα αισθάνεστε πολύ πιο απαλά.

Δερματικά αποστήματα

Όταν τα κύτταρα ή οι ιστοί του σώματος μολύνονται, η φυσική άμυνα του σώματος στέλνει λευκά αιμοσφαίρια σε αυτή την περιοχή για να βοηθήσει στην καταπολέμηση της μόλυνσης. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση υγρού καθώς και σε πρήξιμο της περιοχής. Εάν τα λευκά αιμοσφαίρια συσσωρευτούν τότε μπορεί να αρχίσει να αναπτύσσεται πύον, το οποίο είναι ένα μείγμα λευκών αιμοσφαιρίων, βακτηρίων και ιστών. Εάν αυτό συνεχιστεί, τότε μπορεί να σχηματιστεί ένα απόστημα που είναι επώδυνο, ζεστό, ευαίσθητο στην αφή και μπορεί μερικές φορές να εκκρίνει κιτρινωπό πύον.

Διογκωμένοι λεμφαδένες

Οι διογκωμένοι λεμφαδένες είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους για την ανάπτυξη εξογκώματος πίσω από το αυτί. Οι λεμφαδένες πίσω από το αυτί ονομάζονται οπίσθιοι λεμφαδένες του αυτιού και εάν διογκωθούν συνήθως γίνονται αισθητοί ως μικρά ανώδυνα εξογκώματα σε μέγεθος μπιζελιού. Συνήθως είναι ανώδυνο και θα επανέλθουν σε κανονικό μέγεθος εντός 2-3 εβδομάδων.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Mητσοτάκης στη ΔΕΘ: Αυτοτελής φορολόγηση εισοδημάτων από εφημερίες γιατρών
Αϋπνία: Επιπτώσεις στην καθημερινότητα και σε βάθος χρόνου
Άδ. Γεωργιάδης: Οι μισοί γιατροί του ΕΣΥ θα αιτηθούν να κάνουν και ιδιωτικό έργο