Η Roche έλαβε έγκριση από το Υπουργείο Υγείας, Εργασίας και Πρόνοιας της Ιαπωνίας (MHLW) για το Ronapreve που αναφέρεται στην θεραπεία ασθενών που νοσούν ήπια ή με μέτρια συμπτώματα κορωνοϊού. 

Σχεδιασμένο για να εμποδίζει τη μολυσματικότητα του SARS-CoV-2, το Ronapreve είναι ένας συνδυασμός δύο μονοκλωνικών αντισωμάτων, του casirivimab και του imdevimab, ενώ αναπτύχθηκε από κοινού από την Roche και την Regeneron.

Η έγκριση βασίζεται σε δεδομένα που ελήφθησαν από τη δοκιμή φάσης III REGN-COV 2067 που πραγματοποιήθηκε σε ασθενείς υψηλού κινδύνου να νοσήσουν από την Covid-19 .

Ο συνδυασμός αντισωμάτων μείωσε τον κίνδυνο νοσηλείας ή θνησιμότητας κατά 70% καθώς και την περίοδο των συμπτωμάτων κατά τέσσερις ημέρες.

Ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος και επικεφαλής της Roche Global Product Development, Levi Garraway, δήλωσε: «Έχει αποδειχθεί ότι το Ronapreve βελτιώνει την επιβίωση σε ασθενείς υψηλού κινδύνου, μειώνοντας τον κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου. Επιπλέον, η ικανότητά του να αντιμετωπίζει τις αναδυόμενες παραλλαγές, συμπεριλαμβανομένης της παραλλαγής Delta, έχει αποδειχθεί σε προκλινικές μελέτες.

Προς το παρόν, το Ronapreve είναι εξουσιοδοτημένο για επείγουσα χρήση σε πολλές περιοχές συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ελβετίας, της Ινδίας, των ΗΠΑ και του Καναδά.

Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, η Chugai Pharmaceutical εξασφάλισε δικαιώματα ανάπτυξης και αποκλειστικής εμπορίας της Ronapreve στην Ιαπωνία από τη Roche.

Η εταιρεία συνεργάζεται τώρα με την ιαπωνική κυβέρνηση για την έγκαιρη προμήθεια του κοκτέιλ αντισωμάτων.

Επί του παρόντος, το κοκτέιλ αντισωμάτων εξετάζεται σε μια κλινική δοκιμή φάσης II / III REGN-COV 2066 για τη θεραπεία ασθενών με Covid-19 που νοσηλεύονται.

Πηγές:
https://www.pharmaceutical-business-review.com/news/japan-roches-ronapreve-covid-19-treatment/

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΥΓΕΙΑ: Επιτυχημένη και σχεδόν αναίμακτη αρθροπλαστική ισχίου σε ασθενή με σοβαρή οικογενή αιμορραγική διάθεση
Συστάσεις του υπουργείου Υγείας για προστασία από τη σκόνη
Τα ακάλυπτα κόστη στον μεταστατικό καρκίνο του μαστού