Η Sanofi συμφώνησε να εξαγοράσει την αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Translate Bio έναντι του ποσού των 3,2 δισ. δολαρίων, καθώς ποντάρει στην τεχνολογία mRNA. Η Sanofi θα καταβάλει 38,00 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά.

Τα διοικητικά συμβούλια και των δύο εταιρειών ενέκριναν τη συμφωνία και ο διευθύνων σύμβουλος της Translate Bio και ο μεγαλύτερος μέτοχος της αμερικανικής εταιρείας υποστήριξαν την προσφορά εξαγοράς, ανέφεραν η Sanofi και η Translate Bio σε κοινή τους δήλωση.

Αναπτυξιακό συμφέρον για την τεχνολογία Μrna

Η Sanofi και η Translate Bio συνεργάζονται από το 2018 και ένωσαν τις δυνάμεις τους πέρσι για να αναπτύξουν ένα εμβόλιο COVID-19 με βάση το mRNA. Αναμένουν ενδιάμεσα αποτελέσματα της κλινικής δοκιμής Φάσης Ι/ΙΙ στο τρίτο τρίμηνο.

Οι δύο εταιρείες εξετάζουν επίσης εμβόλια mRNA για διάφορες μολυσματικές ασθένειες και τον Ιούνιο ξεκίνησαν μια δοκιμή Φάσης Ι αξιολογώντας ένα πιθανό εμβόλιο με βάση το mRNA κατά της εποχικής γρίπης, βασισμένο στην τεχνογνωσία της Sanofi που αποτελεί έναν από τους κορυφαίους κατασκευαστές εμβολίων γρίπης στον κόσμο.

Το ενδιαφέρον της Sanofi έρχεται μετά από μια δύσκολη χρονιά, καθώς έμεινε πίσω από τους ανταγωνιστές της στον αγώνα εμβολίων κατά της COVID-19, γεγονός που αποτελεί ένα μεγάλο πλήγμα για τον CEO Paul Hudson που προσχώρησε στην εταιρεία πριν από σχεδόν δύο χρόνια. Κατάσταση που έχει επιδεινωθεί και από την  ανεπαρκή ανοσολογική απάντηση σε ηλικιωμένους που έδειξε το εμβόλιο που ανέπτυξε με την GlaxoSmithKline. Ο Hudson δέχεται επίσης αυξανόμενη πίεση για να μειώσει την εξάρτηση της εταιρείας από το σκεύασμα dupilumab για  τη θεραπεία του εκζέματος. 

Η επενδυτική τράπεζα Morgan Stanley συμβούλευσε τη Sanofi για τη συμφωνία, ενώ οι οικονομικοί σύμβουλοι της Translate Bio ήταν οι εταιρείες Centerview Partners και Evercore.

Πηγές:
Reuters

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;