Ένα κορυφαίο ισραηλινό νοσοκομείο θα ξεκινήσει μελέτη για να καθορίσει την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα μιας τέταρτης δόσης εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Το Sheba θα χορηγήσει την τέταρτη δόση σε 150 ιατρούς και νοσηλευτές που εμβολιάστηκαν με τρίτη δόση πριν από τις 20 Αυγούστου και έχουν σήμερα χαμηλό αριθμό αντισωμάτων, σύμφωνα με δήλωση του νοσοκομείου αργά την Κυριακή. Η έρευνα γίνεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ.

 Όπως θυμίζει το Bloomberg, ο πρωθυπουργός Naftali Bennett ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η κυβέρνηση θα υιοθετήσει τη σύσταση ομάδας εμπειρογνωμόνων για τον εμβολιασμό ηλικιωμένων και ιατρικού προσωπικού με τέταρτη δόση εμβολίου των Pfizer/BioNTech, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την προστασία του πληθυσμού απέναντι στην ταχεία εξάπλωση της Όμικρον.

Ωστόσο, λίγες μέρες αργότερα, το Υπουργείο Υγείας γνωστοποίησε ότι ο γενικός διευθυντής του δεν έχει αποφασίσει ακόμη εάν θα προχωρήσει με το σχέδιο. Ορισμένοι ειδικοί είχαν αμφισβητήσει την ιδέα μιας τέταρτης δόσης, δεδομένης της έλλειψης των υποστηρικτικών δεδομένων.

Πηγές:
euro2day

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αλαλούμ με το πρόγραμμα πρόληψης κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]