Η Sanofi και η GlaxoSmithKline εμφανίζονται σχεδόν έτοιμες να ζητήσουν έγκριση για το εμβόλιό τους για την CoViD-19. Οι δύο συνεργάτες συνέδεσαν δύο δόσεις του πρωτεϊνικού εμβολίου πετυχαίνοντας καταρχήν 58% προστασία από τον συμπτωματικό CoVid-19 σε μια κλινική δοκιμή φάσης 3.

Kι ενώ ο αριθμός αποτελεσματικότητας είναι πολύ χαμηλός συγκριτικά με τα ποσοστά προστασίας 90% και πλέον που επιτυγχάνονται από τα εμβόλια Pfizer-BioNTech και Moderna, αυτή η σύγκριση μεταξύ των δοκιμών τελικά έχει μικρή αξία. δεδομένων των αλλαγών που σημειώνονται στον ιό SARS-CoV-2 μεταξύ των κλινικών μελετών που πραγματοποιούνται. Σημειώνεται ότι η δοκιμή του εμβολίου των Sanofi-GSK κάλυψε μια χρονική περίοδο, κατά την οποία επικρατούσαν οι παραλλαγές Δέλτα και Ομικρον.

Η Sanofi και η GSK δεν έχουν ακόμη παράσχει πλήρη ανάλυση του τρόπου με τον οποίο το εμβόλιο "άντεξε" στις διαφορετικές παραλλαγές, αλλά υπάρχουν ενδείξεις ότι η omicron, μια παραλλαγή που είναι γνωστό ότι διαφεύγει εν μέρει από τα εγκεκριμένα εμβόλια, μειώνει την αποτελεσματικότητα. Τα πρώιμα δεδομένα αλληλουχίας δείχνουν ότι το εμβόλιο παρείχε 77% προστασία έναντι της συμπτωματικής λοίμωξης Δέλτα.

Με δύο δόσεις που επιτυγχάνουν 100% αποτελεσματικότητα έναντι της σοβαρής νόσησης και νοσηλείας και 75% αποτελεσματικότητα έναντι της μέτριας έως σοβαρής νόσου, η Sanofi και η GSK σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα ως βάση για για την έγκριση που ζητούν από τις ρυθμιστικές αρχές. Οι συνομιλίες, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, με τους ρυθμιστικούς φορείς των ΗΠΑ και της Ευρώπης βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η Sanofi και η GSK σχεδιάζουν επίσης να στείλουν στις ρυθμιστικές αρχές δεδομένα σχετικά με τη χρήση που μπορεί να έχει το εμβόλιό τους ως ενισχυτική δόση. Η μελέτη αξιολόγησε την επίδραση της χορήγησης μιας αναμνηστικής δόσης από το εμβόλιο των Sanofi-GSK σε άτομα που εμβολιάστηκαν με άλλα εμβόλια και διαπιστώθηκε ότι το εύρος των αντισωμάτων σε ενήλικες αυξήθηκε από 11 έως 153 φορές.

Πηγές:
www.fiercebiotech.com

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Λόγοι για να πιάσετε όντως τον Μάη και να βγείτε από το σπίτι
Υπέρταση: Πτώσεις και κατάγματα μετά την έναρξη ή εντατικοποίηση της θεραπείας
Πώς να κάψω περισσότερες θερμίδες περπατώντας